Angry Birds Epic, κυκλοφόρησε το Turn-Based RPG παιχνίδι της Rovio

Angry Birds Epic

Η Rovio που "έχτισε" το όνομά της με την σειρά Angry Birds, δοκιμάζει την τύχη της (με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία) και σε άλλων ειδών τίτλους.

Ο νέος τίτλος της εταιρείας, το Angry Birds Epic αποτελεί το πρώτο Turn-Based RPG της. Αξίζει όμως?

Σε κάθε επίπεδο του Angry Birds Epic, αντιμετωπίζουμε τα -συμπαθέστατα- πράσινα γουρουνάκια. Κάθε Angry Bird έχει τις δικές του "ικανότητες και ιδιαιτερότητες" στην μάχη που πρέπει να λάβουμε υπ' όψην, όπως υπ' όψην πρέπει να έχουμε και τις δυνάμεις και αδυναμίες των "αντιπάλων".

Όπως σε κάθε (?) παιχνίδι της Rovio, στο τέλος κάθε επιπέδου παίρνουμε διάφορα αστέρια αναλόγως του "πόσο καλά τα πήγαμε", και το οποίο ταυτόχρονα σχετίζεται με τα resources που θα πάρουμε για να φτιάξουμε όπλα και potions.

  • angry-birds-epic-android-game-1
  • angry-birds-epic-android-game-2

Θεωρώ ευχάριστο ότι όσο δοκίμαζα το παιχνίδι δεν ένιωσα απαραίτητο να κάνω οποιαδήποτε in-app αγορά. Δηλαδή ναι μεν υπάρχουν, και το παιχνίδι σε προτρέπει συνεχώς να προβείς σε αυτές, αλλά δεν γίνεται υπερβολικά δύσκολο ώστε να είναι απαραίτητες.

Angry Birds EpicΣημαντική παρατήρηση, σε συσκευές με Android 4.4 (το έβαλα και στο N4 για δοκιμή) η εφαρμογή λειτουργεί σε Immersive Mode, "εξαφανίζοντας" την Notification Bar και την γραμμή πλήκτρων.

Είναι ευχάριστο που σιγά σιγά όλο και περισσότερες εφαρμογές το εκμεταλλεύονται.

Στα μείον του παιχνιδιού ότι απαιτεί συνεχή σύνδεση στο Internet (duh), όπως επίσης και ότι (χθες τουλάχιστον, κατά το launch) οι Servers της εταιρείας αντιμετώπιζαν προβλήματα από το πολύ traffic.

 

Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι η Rovio βρίσκεται στον σωστό δρόμο που δοκιμάζει διαφορετικά είδη παιχνιδιών, και το Angry Birds Epic το θεωρώ επιτυχία της.

  • angry-birds-epic-android-game-3
  • angry-birds-epic-android-game-4
  • angry-birds-epic-android-game-5
  • angry-birds-epic-android-game-6

Download Angry Birds Epic

aByte