Κυκλοφόρησε η αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop και για το Nexus 4

Nexus 4 Android 5.0 Lollipop

Η αναβάθμιση των περισσότερων Nexus σε Android 5.0 Lollipop άρχισε πριν λίγες μέρες, ενώ σήμερα ακολουθεί και αυτή του Nexus 4.

Το Factory Image ανέβηκε στον Server της Google και μπορούμε να το κατεβάσουμε και να το εγκατστήσουμε.

Το Nexus 4 κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια με Android 4.2, ενώ δέχτηκε αναβαθμίσεις σε 4.3 Jelly Bean, 4.4 KitKat, φτάνοντας σήμερα να δεχθεί και Android 5.0 Lollipop.

Το Factory Image έχει Build Number LRX21T και είναι 471MB. Το φλασάρουμε από bootloader mode τρέχοντας το flash-all script που περιέχεται. Προϋπόθεση φυσικά να έχετε εγκαταστήσει και τα απαραίτητα εργαλεία (fastboot, adb drivers) και να έχετε ξεκλειδώσει και τον bootloader. Αν δεν γνωρίζετε πώς να τα κάνετε, ακολουθήστε όλα τα βήματα μέχρι και το ξεκλείδωμα του bootloader από εδώ. (Και μετά τρέξτε το flash-all.bat αν είστε από Windows, ή το flash-all.sh από Linux)

Όσοι θέλετε να κρατήσετε τα data σας, μπορείτε από το script εγκατάστασης να αφαιρέσετε την παράμετρο -w, αν και δεν είναι κάτι που προτείνω. Γενικά το να έχετε μία καθαρή εγκατάσταση της -τόσο διαφορετικής- νέας έκδοσης μπορει να σας γλιτώσει πολύ troubleshooting αργότερα.

Από τα "σύγχρονα" Nexus, μένει μόνη η 3G έκδοση του Nexus 7 2012 και η 4G/LTE έκδοση του N7 2013 που δεν έχουν λάβει την αναβάθμιση σε Lollipop.

Κάτοχοι Nexus 4, μπορείτε να εγκαταστήσετε άμεσα την νέα αναβάθμιση του Android από το παρακάτω Factory Image. Εναλλακτικά θα πρέπει να περιμένετε το OTA Update, το οποίο όμως γίνεται σταδιακά και μπορεί να αργίσει (μέχρι και) κάποιες εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Download Nexus 4 Android 5.0 Lollipop

Nexus 4 Android 5.0 Lollipop

aByte