Snapdragon 820, έρχεται για να σώσει την Qualcomm -και εμάς- από τον 810

Qualcomm Snapdragon 820

Όλοι περιμένουμε την Qualcomm να βγάλει την επόμενη ναυαρχίδα της στα SoCs -τον διάδοχο του Snapdragon 810-, το οποίο πιθανότατα να ονομάζεται Snapdragon 820.

Υπάρχει ήδη φημολογία ότι το συγκεκριμένο SoC είναι υπό δοκιμή και θα βρει σύντομα τον δρόμο του προς τις εταιρείς, και στην συνέχεια προς τις συσκευές.

Αν αληθεύει το παραπάνω, ο Snapdragon 820 θα είναι έτοιμος για το λανσάρισμα των νέων Galaxy Note/ Note Edge. Θέλει όμως η Samsung να τον χρησιμοποιήσει, ή θα καταφύγει στην χρήση του δικού της Exynos; Ρητορική ερώτηση, όλοι γνωρίζουμε την απάντηση.

Η Sony που συνεχώς βγάζει νέες ναυαρχίδες είναι πιθανόν να τον χρησιμοποιήσει πριν το νέο έτος, όπως και κάποιο από τα νέα Nexus, τα οποία και αυτά λογικά θα τα δούμε πριν το 2016.Μπορούμε να πούμε ότι ο 810 ήταν η "αποτυχία" της Qualcomm, μετά από πολλές σειρές άψογων SoCs. Δεν ξέρω αν βιάστηκε να τον δώσει σε παραγωγή για να ανταγωνιστεί τον Exynos 7420, το αποτέλεσμα όμως παραμένει. Θα μου πείτε ότι οι περισσότεροι μπορεί να μην καταλάβουν καν το thermal throttling (ιδαίτερα μιας και η γενική λειτουργία ενός Smartphone βασίζεται σε spikes), παρ' όλα αυτά σίγουρα ο 810 δεν ήταν το high end SoC που θέλαμε.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν ο 820 θα φτιάξει και πάλι το όνομα της εταιρείας, ή αν θα το βουλιάξει κι άλλο. Τα μέτωπα της μάχης των SoCs αλλάζουν.

Qualcomm Snapdragon 820

Πηγή XiaomiToday

aByte