Το Android 6.0.1 έγινε διαθέσιμο προς κατέβασμα στα Nexus

Android 6.0.1 Marshmallow

Η Google, όπως κάθε μήνα, δίνει (τις απαραίτητες) αναβαθμίσεις ασφαλείας στις συσκευές της, τα Nexus.

Το τελευταίο update εκτός από τις ενημερώσεις ασφαλείας περιέχει και κάποιες ακόμα αλλαγές και χαρακτηριστικά -εξού και πλέον το Version Number "ανέβηκε" στο 6.0.1.

Τι νέο προσφέρει λοιπόν το Android 6.0.1 Marshmallow σε σχέση με το 6.0; Αρχικά προστέθηκε η δυνατότητα να κάνουμε double tap το power button για γρήγορη ενεργοποίηση της κάμερας σε όλα τα Nexus. Το feature αυτό το είχαν μόνο τα 6P και 5X, πλέον προστέθηκε και στα N5, N6, N7 και N9. Επιπλέον επανήλθε η επιλογή "Until Next Alarm" στο Don't disturb mode το οποίο είχε αφαιρεθεί (!) στο Marshmallow για κάποιον λόγο που ποτέ δεν κατάλαβα. Προστέθηκαν ακόμα και νέα emoticons για όσους βαριούνται να πληκτρολογούν μηνύματα στην κοπέλα τους, και θεωρούν λογικό να απαντάνε στέλνοντας κίτρινες φάτσες. Bug fixes; Έχουμε και απ' αυτά. Α, φυσικά υπάρχουν και διορθώσεις ασφαλείας όπως είπα και στην αρχή (πλέον το Security Patch level αναφέρει για ημερομηνία την 1η Δεκεμβρίου) -το οποίο μάλλον είναι και ο σημαντικότερος λόγος να αναβαθμίσετε την συσκευή σας-.

Τα Factory Images έχουν ήδη γίνει διαθέσιμα προς κατέβασμα για όσους δεν θέλουν να περιμένουν το OTA Update και εμείς ήδη το εγκαταστήσαμε. Μία μικρή παρατήρηση: Θα θεωρούσα λογικό τα Factory Images να περιέχουν τα "τελευταία" gapps την στιγμή που κυκλοφορούν. Εκ των υστέρων φυσικά και θα βγουν άλλα updates για αυτά, αλλά βρίσκω παράξενο που έπρεπε να αναβαθμίζω gapps ενώ μόλις είχα "φλάσαρει" το επίσημο 6.0.1, το οποίο μόλις είχε κυκλοφορήσει.

Android 6.0.1 Marshmallow

Όπως και να έχει ισχύουν τα "γνωστά" για κάθε Factory Image που φλασάρουμε: αφαιρούμε την παράμετρο -w από το flash-all script αν θέλουμε να μην διαγραφούν τα δεδομένα μας, έχουμε την τελευταία έκδοση των adb και fastboot από το android sdk (δυστυχώς η έκδοση που εγκαθιστά το sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastboot στο *ubuntu δεν μας κάνει), και (φυσικά) πάντα κρατάμε -ανεξάρτητο- backup των αρχείων μας.

Download Android 6.0.1 for Nexus

Android 6.0.1 Marshmallow

aByte