Η Qualcomm αποδεικνύει ότι ξέρει να φτιάχνει και .. διαφημίσεις

Qualcomm Snapdragon

Το πρόσφατο άρθρο για τους κατασκευαστές SoCs μου θύμισε ότι ήθελα να αναφερθώ στις διαφημίσεις (!) της Qualcomm στο κανάλι της στο YouTube.

Για να μην τα πολυλογώ, είναι από τις ελάχιστες που έχω δει τα τελευταία χρόνια και δεν με έκαναν να σιχαθώ την ζωή μου, το αντίθετο μάλιστα.

Έχω ασκήσει έντονη κριτική στα τμήματα διαφήμισης των μεγάλων εταιρειών -θεωρώ ότι παρασιτούν στην δουλειά των μηχανικών- ενώ ταυτόχρονα με σκοπό να απευθυνθούν "στις μάζες" διαστρευλώνουν την πραγματικότητα. Συν τοις άλλοις το αποτέλεσμα που παράγουν είναι σχεδόν πάντα βαρετό, ανούσιο, έως και ανόητο. Θα μπορούσα να δώσω άπειρα τέτοια παραδείγματα -από αντίχειρες που φτάνουν από εδώ ως εδώ, μέχρι τους κουκουλοφόρους με την κατσίκα.

Η Qualcomm είναι ίσως η μόνη εταιρεία στον τεχνολογικό χώρο της οποίας οι διαφημίσεις με έκαναν να θέλω να δω .. περισσότερες διαφημίσεις της. Και μάλλον πετυχαίνει και τον σκοπό της -το να θέλεις να έχεις έναν .. Snapdragon-! Απολαύστε:

This dragon is coming to your phone. Well technically, in your phone

For Smartphones Kevin...

And he is the kind of dragon that you are going to want on you 24/7.. With no regrets

Tons of battery, we can go all night

Σε λίγο διαφορετικό στυλ, προφανώς ήταν για τις γιορτές:

You are just too slow

Συνεπώς οι διαφημίσεις στον τεχνολογικό χώρο δεν χρειάζεται να είναι βαρετές, ανούσιες και παραπλανητικές. Το οποίο όμως με κάνει να σιχαίνομαι ακόμα περισσότερο αυτές που είναι, το οποίο δυστυχώς και αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Qualcomm Snapdragon

aByte