Το Nexus 5X έφτασε!

nexus-5x

Το πολυαναμενόμενο λοιπόν (τόσο λόγω τιμής όσο και λόγω ιστορίας!) Nexus 5X ανακοινώθηκε και επισήμως!

Εκτός όμως του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος (που είναι και ένα από τα strong selling points της συσκευής για ορισμένους) τι άλλο μπορεί να έχει που θα με κάνει να το αγοράσω?

Η απάντηση δυστυχώς θα απογοητεύσει… Τόσο εμένα όσο και αυτούς που περίμεναν πολλά από τη συσκευή. Και εξηγούμαι…

Σε πρώτη φάση τα specs της συσκευής ήταν λίγο πολύ γνωστά. Qualcomm Snapdragon 808, 6πύρηνο και 64bit με μονάδα γραφικών την Adreno 418. Οκ θα μου πεις δεν είναι και Snapdragon 820 αλλά τρώγεται… Αυτό που δεν τρώγεται για εμένα όμως ακόμα και σήμερα είναι τα 2 GB Ram. Έχεις ένα τόσο ισχυρό λειτουργικό που, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, μπορεί να υποστηρίξει άψογα multitasking και το αφήνεις ακόμα με 2 GB? Οι ελπίδες μου στηρίζονται στο ότι το Android 6.0 Marshmallow θα είναι αρκετά ελαφρύτερο και έτσι αυτή τους η επιλογή θα τους δικαιώσει…

Κατά τα λοιπά, έχουμε οθόνη 5,2 ιντσών 1080p, usb type C, εσωτερική μνήμη 16/32 GB (και πάλι απουσιάζει η υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD) και βεβαίως τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που θα χρησιμεύει τόσο στο ξεκλείδωμα της συσκευής, όσο και στο login των εφαρμογών, τις αγορές στο Play Store κ.α.

Όσο για την κάμερα, η Google ισχυρίζεται ότι θα είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν αφού εκτός της αύξησης των MP από 8 (Nexus 5) στα 12,3 θα έχουμε μεγαλύτερα pixels στον αισθητήρα (1.55μm) άρα καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Ακόμα βρίσκουμε dual led flash, laser AF (αυτόματη εστίαση) αλλά και μέγιστο ανοιχτό διάφραγμα f/2.0 . Βεβαίως κάπου μέσα σε όλα αυτά ο σταθεροποιητής εικόνας (optical image stabilization) λάμπει δια της απουσίας του με προφανή προβλήματα τόσο στις νυχτερινές λήψεις όσο και στο video. Και μιλώντας για βίντεο, το Nexus 5X θα «τραβάει» 4K βίντεο!

Συνοψίζοντας, με την τιμή της συσκευής να διαμορφώνεται όπως φαίνεται κοντά στα $379.99 για τα 16GB και $429.99 για τα 32GB για τις αγορές της Αμερικής (οι τιμές εδώ αναμένεται να είναι αυξημένες λόγο της φορολογίας), εγώ προσωπικά θα το σκεφτόμουν πολύ να αντικαταστήσω το ήδη πολύ γρήγορο Nexus 5 μου με το 5X καθώς δεν με έπεισε (ακόμα?) ότι αξίζει… Είδωμεν…

nexus-5x

Πηγή

aByte