Ο Snapdragon 820 παρουσιάστηκε επίσημα από την Qualcomm

Qualcomm Snapdragon 820

Η νέα ναυαρχίδα της Qualcomm στα SoCs -ο Snapdragon 820- παρουσιάστηκε επίσημα από την εταιρεία.

Θα είναι ο Snapdragon 820, λοιπόν, ο βασιλιάς στα high end SoCs; Πάμε να το δούμε.

Πολλές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη ναυαρχίδα -τον 810-, όπως για παράδειγμα οι νέοι "Kryo" πυρήνες οι οποίοι (στα χαρτιά τουλάχιστον) υπόσχονται διπλασιασμό των επιδόσεων.

Αντίστοιχα και η GPU του S820, η Adreno 530, προσφέρει 40% αυξημένες επιδόσεις σε σχέση με την 430 του S810.

Ξέρω ακριβώς τι σκέφτεστε: "Γιάννη δεν με ενδιαφέρουν τα παραπάνω, ή π.χ. το 3 φορές γρηγορότερο LTE, ή οτιδήποτε άλλο υπόσχεται το τμήμα marketing της Qualcomm (το οποίο btw κάνει εκπληκτική δουλειά). Μπορώ να ψήσω αυγά στον S820;

Στο QnA που έκανε η εταιρεία στο Twitter, απάντησε στην συγκεκριμένη ερώτηση. Ευτυχώς το συγκεκριμένο bug feature του Snapdragon 810 απουσιάζει από τον 820. Οι 4 "Kryo" πυρήνες, λοιπόν, υπόσχονται .. "κρύα" λειτουργία.

Qualcomm Snapdragon 820 overheating

Επίσης στο QnA μάθαμε ότι οι πρώτες συσκευές με τον S820 στο εσωτερικό τους θα κυκλοφορήσουν το 1ο εξάμηνο του 2016 και ότι ήδη υπό κατασκευή είναι πάνω από 60! Φυσικά οι συσκευές αυτές δεν θα είναι μόνο Smartphones και Tablets, αλλά μπορεί να είναι SmartTVs, VR-headsets, Drones (!), Android Auto Units κτλ.

Qualcomm Snapdragon 820 overheating

Πριν λίγο καιρό η Qualcomm είχε το μονοπώλιο στα Smartphones σε κάθε κατηγορία τιμής. Ένα "μέτριο" high end SoC που έβγαλε σε παραγωγή, ο S810, την έκανε να χάσει μέρος της καλής φήμης που είχε. Θα καταφέρει ο νέος S820 να διορθώσει την κακή φήμη που απέκτησε με τον S810; Μένει να το δούμε.

Qualcomm Snapdragon 820

Σχετικό Link

aByte