Η Xiaomi παρουσιάζει το 8ιντσο MiTab με Tegra K1 σε τιμή χώμα

Xiaomi Mi Tab with Tegra K1 SoC

Το πολυαναμενόμενο tablet της Xiaomi παρουσιάστηκε επίσημα υπό το όνομα MiTab, και είναι παραπάνω από εκπληκτικό από κάθε άποψη.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά και φυσικά την τιμή του.

Αρχικά στην καρδιά του θα βρούμε να μην χτυπάει "δράκος", αλλά ο νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής της Nvidia, o Tegra K1 χρονισμένος στα 2,2Ghz, συνοδευόμενος από την "αντίστοιχη" GeForce GPU για εκπληκτικά γραφικά.

Xiaomi Mi Tab with Tegra K1 SoC

Η οθόνη των 8in είναι ανάλυσης 2048x1536 (!), το οποίο αντιστοιχεί σε 326ppi, ενώ το Gorilla Glass 3 την κάνει ανθεκτική σε γρατζουνιές και κακουχίες.

Xiaomi Mi Tab with Tegra K1 SoC

Η μπαταρία των 6200mAh υπόσχεται 1200 ώρες αναμονής, δηλαδή παραπάνω από ενάμιση μήνα σε standby. Αντίστοιχα εντυπωσιακές είναι και οι τιμές αυτονομίας σε χρήση, όπου δίνονται 24 ώρες "οθόνης" σε απλές λειτουργίες, ή 16 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την δυνατότητα ταχείας φόρτισης υπόσχονται να μην "μείνουμε" ποτέ από ενέργεια, όταν χρειαζόμαστε το tablet μας.

Συνήθως τα tablets δεν φημίζονται για τις κάμερες που διαθέτουν, παρ' όλα αυτά στο MiTab δεν έγιναν ούτε εδώ περικοπές: Μία 8άρα κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής και μία 5άρα στο μπροστινό, το αποδεικνύουν.

Xiaomi Mi Tab with Tegra K1 SoC

Τα 2GB RAM της συσκευής είναι επαρκέστατα για Multitasking, ενώ η χωρητικότητα των 16GB/64GB είναι επεκτάσιμη με κάρτες MicroSD, μέχρι +128GB.

Και εδώ έρχεται το "καλύτερο" μέρος: Η έκδοση των 16GB στην αγορά της Κίνας θα κοστίζει 1499 Yuan, δηλαδή το "αντίστοιχο" των .. 175 ευρώ (!), ενώ η 64άρα έκδοση μόλις 200 ευρώ.

Το Xiaomi MiTab αποτελεί μία εκπληκτική συσκευή από όλες τις απόψεις. Δυστυχώς, όπως όλες οι συσκευές της εταιρείας, δεν θα έρθουν επίσημα στην Ευρώπη, το οποίο χοντρικά σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να το αποκτήσουμε θα είναι από ebay, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η συγκεκριμένη συσκευή έχει ενδιαφέρον όμως, αφενός για τον Tegra K1, αφετέρου για το γεγονός ότι η Xiaomi καταφέρνει να παράγει "διαμάντια" στο κόστος. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ όμως ερωτεύτηκα.

Xiaomi Mi Tab with Tegra K1 SoCXiaomi Mi Tab with Tegra K1 SoC

Xiaomi MiTab - Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • OS: Android 4.4.2 KitKat
  • CPU: τετραπύρηνος Nvidia Tegra K1 @ 2,2Ghz
  • GPU: GeForce
  • DISP: 7,9in (2048 x 1536)
  • CAM: 8MP (πίσω) + 5MP (μπροστά)
  • RAM: 2GB
  • STOR: 16GB-64GB + MicroSD
  • BATT: 6200mAh
  • CON: WiFi, Bluetooth

Πηγή

aByte