Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές αποτυχίες του 2014 στον κόσμο του Android

2014 tech fails

Το 2014 φτάνει στο τέλος του, κατά το οποίο είδαμε πλήθος εντυπωσιακών τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Δεν θα μιλήσουμε για τα αριστουργήματα του χώρου, αλλά αντίθετα, για τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αποτυχίες του έτους στον κόσμο του Android.

Σύστημα προσκλήσεων OnePlus One

Το OnePlus One είναι μία φανταστική συσκευή και απέδειξε ότι μία high-end ναυαρχίδα δεν χρειάζεται να είναι ακριβή. Το σύστημα "προσκλήσεων" όμως, για την απόκτησή του, ήταν επιεικώς απαράδεκτο σε όλους τους τομείς. Και όχι, το ότι ήταν "μέρος" της προώθησής του δεν αποτελεί δικαιολογία. Λάδι στην φωτιά έριχναν ο περιορισμένος χρόνος που είχες από την απόκτηση πρόσκλησης μέχρι την αγορά της συσκευής (συνήθως 24 ώρες!), οι απαράδεκτοι "διαγωνισμοί" που διοργάνωνε η OnePlus για απόκτησή τους (ποιος θυμάται που αρχικά ζήταγαν να σπάσεις το παλιό σου κινητό, να το τραβήξεις βίντεο και να το ανεβάσεις στο YouTube?), αλλά φυσικά και το γεγονός ότι κάποιοι άρχισαν να πουλάνε invites τους σε διάφορα forums.

Αγαπητή OnePlus σου έχω πρόταση. Τι λες την επόμενη φορά που θα παράξεις κάποια συσκευή -μήπως, λέω εγώ τώρα- να μπορεί κάποιος να την αγοράσει κι όλας; Δίνω χρήματα - μου δίνεις συσκευή; Όχι ε?

Είμαι σίγουρος ότι οι Marketeers σου αντιπροτείνουν το OnePlus Two (patent pending) να μπορείς να το αποκτήσεις μόνο άμα σε επιλέξει το συμβούλιο των Jedi, αλλά εγώ θα επιμείνω στην δική μου πρόταση.

2014 tech fails

 

Amazon Fire Phone

Κάποια στιγμή στα γραφεία της Amazon, ειπώθηκαν οι παρακάτω φράσεις:

Ας κυκλοφορήσουμε μία συσκευή με πέντε κάμερες στο μπροστινό μέρος. Ας κάνουμε Fork το Android. Ας μην βάλουμε Google Apps ή Google Play, δεν τα χρειάζεται κανένας αυτά. Τι μπορεί να πάει στραβά;

2014 tech fails

Το Amazon Fire Phone ήταν εμπορική αποτυχία, και του άξιζε να είναι εμπορική αποτυχία. Δεν τους κατηγορώ που επιχείρησαν "κάτι διαφορετικό" (όχι πολύ τουλάχιστον), αλλά σίγουρα αυτό το "κάτι διαφορετικό" δεν είχε σκέψη από πίσω. Είναι βέβαιο ότι την συσκευή αυτή θα εμπνεύστηκε κάποιος Senior Executive Product Managing Director σε συνεργασία με κάποιον Executive Senior Marketing Manager. Μην σας μπερδεύουν οι πολλοί τίτλοι, είναι άτομα με μηδενικές γνώσεις σε Engineering ή Development, ουσιαστικά παρασιτούν στην δουλειά των μηχανικών και τελικά το μόνο που κάνουν είναι να μολύνουν τον τεχνολογικό χώρο με τις "ιδέες τους".

Φήμες θέλουν τους Engineers και τους προγραμματιστές που αναγκάστηκαν να δουλέψουν στο Fire Phone να ξυπνάνε με εφιάλτες τα βράδια.

Αγαπητή Amazon σου έχω πρόταση για το Amazon Fire Phone 2. Τις 5 μπροστινές κάμερες, κάνε τις 30. Ορίστε, σου έφτιαξα και mockup:

2014 tech fails

Επίσης μην σκεφτείς ότι κάποιος μπορεί να θελήσει να έχει Google Services στο κινητό του, κανένας δεν χρησιμοποιεί εξάλλου το Google Play, το Gmail τα Maps ή το Drive! Βάλε και άλλες δικές σου εφαρμογές (τόσο πετυχημένες όσο το Firefly) που τις χρειαζόμαστε όλοι σε καθημερινή βάση. Επίσης κάνε το ακόμα λίγο πιο ακριβό. Έτσι θα διασφαλίσεις ότι δεν θα το αγοράσει ούτε ένας, το οποίο μάλλον ήταν ο βασικός σας στόχος εξ' αρχής.

 

Duo Camera σε HTC One M8

Το HTC One M8 είναι και αυτό μία φανταστική συσκευή. Και εδώ όμως, δεν εξετάζω πόσο καλή συσκευή είναι συνολικά, αλλά το γεγονός ότι η δεύτερη πίσω κάμερα είναι ουσιαστικά περιττή. Η λογική είναι ότι η δεύτερη κάμερα επιτρέπει να βγάζεις φωτογραφίες με το "θέμα" σου να είναι ευκρινές, θολώνοντας παράλληλα την υπόλοιπη φωτογραφία. Πέρα από το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες σίγουρα δεν θα ενδιαφερθούν για την συγκεκριμένη δυνατότητα, το συγκεκριμένο εφέ επιτυγχάνεται και μόνο με software, όπως έχουν αποδειξει εφαρμογές σε Google Play / App Store. Το point είναι ότι αυξάνεις δυσανάλογα το κόστος και την πολυπλοκότητα του hardware για να πετύχεις μία λεπτομέρεια που δεν αφορά τον μέσο χρήστη, και την οποία λεπτομερεια θα μπορούσες να είχες πετύχει χωρίς την extra κάμερα.

Αγαπητή HTC, θα σου γλιτώσω χρήματα εδώ: το HTC One M9 μπορεί να έχει μία λιγότερη πίσω κάμερα. Α και μιλώντας για κάμερες, κόψε και τις μαρκετινίστικες αηδίες επιπέδου Ultrapixel ε; Εκτός αν θες να μπεις στην ίδια κατηγορία με τους άλλους και τις ψευδοορολογίες τους επιπέδου "Retina", "Retina HD" και σύντομα την Super Duper Retina Extra HD. (patent pending)

2014 tech fails

aByte