Arrow Launcher από την Microsoft, διαθέσιμο το apk για download

Microsoft Android app Arrow Launcher

Τώρα τελευταία η Microsoft φαίνεται να δείχνει μία ιδιαίτερη αγάπη στο Android, δίνοντας πλήθος εφαρμογών της στην πλατφόρμα. (Office, Cortana, Climatology, και πολλές ακόμα.)

Τελευταία προσθήκη ένας Launcher, υπό το όνομα Arrow, ο οποίος μπαίνει και αυτός στην σειρά για να γίνει ο default στην συσκευή σας. Πόσο καλά τα καταφέρνει όμως;

Καθόλου άσχημα! Το βασικό navigation αποτελείται από 3 οθόνες. Στην αριστερή υπάρχει γρήγορη πρόσβαση στις επαφές μας τις οποίες καλούμε συχνά, στην μεσαία shortcuts των συχνά χρησιμοποιημένων εφαρμογών, ενώ στην δεξιά μπορούμε να προσθέσουμε γρήγορα σημειώσεις.

Πάντα βάζω στην δεξιά οθόνη ένα widget του Google Keep, οπότε η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι κοντά σε αυτό που (προσωπικά) θέλω.

Από εκεί και πέρα το βασικό πρόβλημα σε κάθε νέο launcher είναι .. ο ανταγωνισμός. Η πρόταση της MS δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει κάπως, τουλάχιστον όχι στα μάτια μου. Για να είμαι τελείως δίκαιος ίσως το συμπέρασμά μου είναι λίγο πρόορο μιας και ακόμα η εφαρμογή βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης beta, οπότε μέχρι την τελική έκδοση ίσως (?) αλλάξει κάτι. Για την ώρα ο Google Now Launcher παραμένει η default η επιλογή μου σε όλες τις συσκευές μου.

Κάποια τελευταία σημεία που θέλω να τονίσω: Απ' ότι φαίνεται η Microsoft αποφάσισε να επενδύσει στο Android ως πλατφόρμα, τόσο υλοποιώντας εφαρμογές, όσο και με άλλους τρόπους. Υποθέτω αποσκοπεί στο να αποκτήσει ένα σεβαστό userbase στις εφαρμογές της το οποίο στην συνέχεια θα εκμεταλλευτεί. Κάτι παρόμοιο του "όταν δεν μπορείς να κερδίσεις κάποιον, πήγαινε με το μέρος του".

Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε τον Arrow Launcher, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το .apk που δίνεται παρακάτω.

Download MS Arrow Launcher

Microsoft Android app Arrow Launcher Microsoft Android app Arrow Launcher Microsoft Android app Arrow Launcher Microsoft Android app Arrow Launcher

aByte