Το Google Keyboard αναβαθμίζεται στην έκδοση 5 με πολλές νέες δυνατότητες

Google Keyboard Android apk

Στον κόσμο του Android οι εφαρμογές συστήματος αναβαθμίζονται ανεξάρτητα από το λειτουργικό, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι κάθε βδομάδα τα gApps δέχονται νέες λειτουργίες ή/και διορθώσεις.

Η τελευταία αναβάθμιση του Google Keyboard ήταν αρκετά σημαντική και αξίζει να δούμε αναλυτικά τι νέο προσφέρει.

Προστέθηκε "one handed mode", το οποίο μικραίνει το πληκτρολόγιο προς τα αριστερά ή τα δεξιά ώστε να μπορούμε να γράφουμε πιο άνετα με το ένα χέρι σε συσκευές με μεγάλη οθόνη. Πλέον με swipe στο space αυτό λειτουργεί ως track pad, επιτρέποντάς μας να μετακινήσουμε πολύ εύκολα τον κέρσορα. Επίσης, μιας και πιάσαμε τα gestures, κάνοντας slide αριστερά από το backspace, σβήνεται όλη η τελευταία λέξη. Μπορούμε από τις ρυθμίσεις να εμφανίσουμε "τα όρια" των κουμπιών. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το ύψος του πληκτρολογίου ώστε αν θέλουμε να μας αφήνει μεγαλύτερο κομμάτι της οθόνης διαθέσιμο. Υπάρχει νέο numpad για πιο εύκολη εισαγωγή αριθμών και συμβόλων. Όταν εισάγουμε κείμενο σε πεδίο κωδικού, εμφανίζεται και γραμμή με αριθμούς, οπότε πληκτρολογώντας έναν πολύπλοκο κωδικό δεν χρειάζεται πλέον να γυρνάτε συνεχώς modes.

Α,επίσης πλέον μπορείτε να μοιράζεστε με την Google και το "πώς κάνετε gestures" για να βελτιώσουν την πληκτρολόγηση με αυτόν τον τρόπο (hint, ξετσέκαρέ το).

Γνωρίζω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι κάτι πραγματικά νέο, ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών στο Android. Παρ' όλα αυτά είναι πολύ ευχάριστο που οι συγκεκριμένες δυνατότητες ενσωματώθηκαν και στο Google Keyboard, το εκτός των άλλων αποτελεί και το "εργοστασιακό" πληκτρολόγιο πολλών συσκευών. Όλες οι Android συσκευές μπορούν να πάρουν το update. (ok, θέλει 4.2+, οπότε αφορά το ~88,% των συσκευών βάσει των τελευταίων στατιστικών).

Όσοι θέλετε μπορείτε να περιμένετε την αναβάθμιση από το Google Play. Αλλιώς, αν το θέλετε τώρα, μπορείτε να κάνετε sideload το apk που δίνεται παρακάτω.

Google Keyboard Android apk Google Keyboard Android apk Google Keyboard Android apk Google Keyboard Android apk

Download Google Keyboard apk 5.0.18.121010836

aByte