Πέφτει το τελευταίο προπύργιο του iOS Gaming, η Epic Games

Epic Games Android

Η Epic Games είναι ένα γνωστό Development Studio παιχνιδιών, το οποίο έχει ταυτιστεί με την άψογη Unreal Engine.

Οι πιο παλιοί την γνωρίζουμε από τα πρώτα Unreal Tournament, ενώ οι πιο νέοι για την απίστευτη δουλειά που έχει κάνει στην σειρά Infinity Blade στο iOS.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αποδειχθεί ότι έχει στενές σχέσεις με την Apple, με την νέα έκδοση του Infinity Blade να χρησιμοποιείται ως Demo στην παρουσίαση του iPhone 5s, για να δειχθούν οι δυνατότητες του SoC της συσκευής.

Unreal Engine 3 Android

Γυρίζοντας τον χρόνο 3 χρόνια πίσω, βρίσκουμε τον ιδρυτή της εταιρείας (Tim Sweeney) να δηλώνει ότι η εταιρεία δεν θα φέρει τους τίτλους της στο Android.

Στις αρχές του 2013 όμως, εμφανίζεται στο Google Play το "Epic Citadel", το οποίο αποδεικνύει ότι η Unreal Engine 3 μπορεί να τρέξει στο Android αξιοπρεπέστατα.

Γιατί όμως ενώ η Unreal Engine 3 έτρεχε, δεν είδαμε τίτλους παιχνιδιών από την εταιρεία στο Android? Προσωπική μου εκτίμηση είναι οι "στενές" σχέσεις με την Apple. Κάτι αντίστοιχο του οποίου είχαμε δει στην ιστορία με την EA, όπου πληρωνόταν από την Apple να καθυστερήσει τους τίτλους της στο Android.

 

 

 

Το Marketshare φαίνεται να είναι ο νικητής

Με το Android να έχει το 80+% της αγοράς των Smartphones, και το ~67% της αγοράς των Tablets, σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο από οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών.

Και φυσικά δεν είναι μόνο τα κινητά και τα tablets, ένα Gaming Studio φτιάχνοντας ένα παιχνίδι στο Android μπορεί να "πουλήσει" και σε Android παιχνιδοκονσόλες όπως το Nvidia Shield, το Ouya κτλ.

 

Epic Games και Nvidia Tegra K1

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου η Nvidia ανακοινώνει την συνεργασία της με την Epic Games. Ήδη σε κάποια "Demo" Android Tablets είδαμε τον K1 να τρέχει την Unreal Engine 4, και το Serious Sam 3!

Ένα ακόμα μεγάλο Gaming Studio μπήκε στον χορό του Android, και σίγουρα αναμένουμε να δούμε τους τίτλους της εταιρείας στο μέλλον.

aByte