SuperSU από τον Chainfire για Root στο Android 5.0 χωρίς patched kernel

Chainfire Android Lollipop Root

Ανάμεσα στους θεούς του Android, μετά -φυσικά- από τον Lord DuARTe, βρίσκεται ο Chainfire.

Σε αυτόν χρωστάμε δεκάδες σημαντικότατα Android Projects (SuperSU, CF-Root, StickMount, Mobile ODIN, DSLR Controller, Triangle Away, Pry-Fi κτλ).

Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, για να κάνουμε Root το Android 5.0 χρειαζόταν πρώτα να patch-άρουμε τον kernel και μετά να φλασάρουμε από Recovery το SuperSU.

Στην τελευταία (Beta) αναβάθμιση του SuperSU δεν υπάρχει πια η απαίτηση για patched kernel, καθότι ο Chainfire κατάφερε να την παρακάμψει.

Η ταμπέλα "Beta" συνεπάγεται ότι το δοκιμάζετε μόνο αν γνωρίζετε τι να κάνετε αν κάτι πάει στραβά (π.χ. να ξαναφλασάρετε από fastboot το system.img). Φυσικά το feedback στον developer για το αν λειτούργησε στην Android 5.0 συσκευή σας είναι εξίσου σημαντικό.

Το Download link του SuperSU package δίνεται παρακάτω, και το flashάρουμε από κάποια Custom Recovery. Προσωπικά χρησιμοποίησα την TWRP 2.8.1.0 στο Nexus 5 μου και επιβεβαιώνω ότι γενικότερα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα, με το SuperSU να κάνει άψογα την δουλειά του.

Chainfire Android Lollipop Root

Chainfire SuperSU v2.27 BETA

Chainfire SuperSU v2.30 BETA

Τέλος μου δίνεται αφορμή να παραθέσω μία (παλιά, εποχής S3) συνέντευξη του Chainfire που μιλάει για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με Android Development και αξίζει να δείτε.

Ορίστε λοιπόν, τώρα κάθε φορά που θα διαβάζετε Chainfire θα γνωρίζετε ποιος είναι ο τύπος στον οποίο χρωστάμε όλα αυτά τα άψογα projects για τις Android συσκευές μας.

Chainfire Android Lollipop Root Chainfire Android Lollipop Root

Πηγή

aByte