Τι είναι το BusyBox, και γιατί το απαιτούν κάποιες Android εφαρμογές

Κάποιες Android εφαρμογές εκτός από "Root" απαιτούν να έχουμε εγκατεστημένο το Busybox.

Εδώ θα δούμε τι είναι το Busybox, πώς το εγκαθιστούμε, καθώς και τι δυνατότητες μας δίνει.

 

Τι είναι το Busybox

Το Busybox είναι ένα σύνολο εργαλειών/εντολών Unix. Τα εργαλεία αυτά δίνουν κάποιες επιπλέον δυνατότητες στο κινητό μας, και κάποιες φορές απαιτούνται από εφαρμογές στο Google Play.

 

Πώς εγκαθιστώ το Busybox

Πριν αρχίσουμε να αναφέρω ότι απαιτείται Root, καθώς και ότι δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε κάνετε στις συσκευές σας.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να εγκαταστήσουμε το Busybox είναι μέσω κάποιων "installers" στο Google Play.

01Κατεβάζουμε και τρέχουμε την εφαρμογή Busybox του Stephen (Stericson)

02Στην συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε ποια έκδοση θέλουμε, καθώς και το direcory στο οποίο θα γίνει η εγκατάσταση. Επιλέγουμε την τελευταία έκδοση του Busybox, το directory /system/bin επιλέγουμε Install και έπειτα Normal Install.

  • 1
  • 2

03Το Busybox έχει εγκατασταθεί επιτυχώς! Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επιτυχή εγκατάσταση ανοίγοντας έναν Terminal Emulator και γράφοντας "busybox", το οποίο θα μας επιστρέψει όλα τα νέα διαθέσιμα προγράμματα/εντολές.

  • 1
  • 2

 

Τι δυνατότητες μας δίνει

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει Linux θα δουν ότι όλα τα αγαπημένα εργαλεία είναι εκεί (grep, gzip, ftpd κτλ) Φυσικά τα εργαλεία αυτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε κανονικά μέσα από τον Terminal Emulator

Για παράδειγμα τρέξαμε ping στο google.com, καθώς και telnet στο router μας:

  • 1
  • 2

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτά τα εργαλεία αυτά μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν από εγκατεστημένες Android εφαρμογές που τα απαιτούν.

aByte