Στατιστικά Android συσκευών - Ιούνιος 2015

Android Statistics June 2015

Και αυτόν τον μήνα η Google διέθεσε τα στατιστικά κατανομής εκδόσεων του Android, με την "πίτα" να αλλάζει και πάλι όπως ήταν αναμενόμενο.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικότερα, αλλά φυσικά και να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε μέχρι και την 1η Ιουνίου σε συσκευές με πρόσβαση στο Google Play.

Το Android Lollipop ήταν ο μόνος "κερδισμένος" φτάνοντας στο 12,4% σε σχέση με το 9,7% του προηγούμενου μήνα. Η αμέσως προηγούμενη έκδοση, το 4.4 KitKat βρέθηκε στο 39,2% παρουσιάζοντας μικρή πτώση σε σχέση με το 39,8% των στατιστικών του Μαΐου.

Οι τρεις εκδόσεις του Jelly Bean αθροιστικά κατέχουν πλέον το 37,4% της πίτας, χάνοντας σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες. ICS και Gingerbread βρίσκονται σε μονοψήφια ποσοστά και εξαφανίζονται σιγά σιγά από την πίτα.

Φήμες θέλουν ότι για το "σταθερό" 0,3% του Android FroYo, ευθύνονται κάποιοι που αγόρασαν Nexus One το 2015!

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το έδαφος που θα έχει καλύψει το Lollipop μέχρι την επίσημη διάθεση της επόμενης έκδοσης του Android -του M- που θα γίνει τους επόμενους μήνες. Προσωπικά -αν και προφανώς μου αρέσει η δυνατότητα επιλογών που δίνει το Android ως λειτουργικό- θα ήθελα όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές να προσφέρουν κάποια "σειρά" που θα τρέχει "καθαρό" Android που θα αναβαθμίζεται άμεσα. Τα GPE Devices φαίνεται να είχαν φτιαχτεί με βάση κάποια παρόμοια σκέψη -αλλά δεν ήταν ευρέως διαθέσιμα παρά μόνο μέσω του Google Play σε ορισμένες χώρες-.

Γυρίζοντας όμως στο σήμερα -αν θέλετε την τελευταία έκδοση του Android "γρήγορα"-, κάποιο Nexus (ή κάποια συσκευή της Motorola) αποτελούν τις ιδανικές λύσεις. Εναλλακτικά αν ζητάτε τις παραμετροποιήσεις των διαφόρων κατασκευαστών -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- θα περιμένετε αρκετά παραπάνω.

statistika Android siskevwn

Πηγή

aByte