Διαθέσιμη η βασισμένη στο Android 5.1 CM12.1 για το Galaxy S2

Galaxy S2 CyanogenMod 12.1

Μας αρέσει να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο μία συσκευή, και να μπορούμε να τρέξουμε σε αυτήν νεότερες (Nexus S, Xperia Neo V, Xperia P, Note 1) (ή/και παραμετροποιημένες) εκδόσεις του Android από αυτές που έδωσε ο κατασκευαστής τους.

Αν και γενικά δεν γράφω ξεχωριστό άρθρο για κάθε μία συσκευή που "αποκτάει" την τελευταία έκδοση της CM, το Galaxy S2 θα αποτελέσει εξαίρεση.

Σε αυτή την φάση θα ομολογήσω ότι δεν περίμενα να δωθεί "επίσημη" CM12.1 στο S2, μιας και ποτέ δεν δώθηκε CM12 στην συγκεκριμένη συσκευή. Είχε κολλήσει στην 4.4-based CM11. Συν τοις άλλοις το S2 αποτελεί μία συσκευή που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011, και πολλοί developers είχαν εκφράσει πολλά προβλήματα στο porting των νεότερων εκδόσεων.

Κι όμως, όπως αποδείχθηκε η ομάδα εταιρεία δεν παράτησε τόσο εύκολα τα όπλα.

Ίσως βιαστείτε να μου πείτε "μα Γιάννη, εδώ και καιρό υπάρχουν τόσες 5.1.x ROMs για το S2, αλλά και ανεπίσημα Ports της CM12.1". Σωστά. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές τα ανεπίσημα Ports δεν φτάνουν ποτέ στο σημείο να τα θεωρήσω αρκετά σταθερά για τον μέσο χρήστη, και δίνονται χωρίς QC ή εκτενές testing.

Αντίθετα τα επίσημα M-Releases της CM είναι αξιόλογα και αποτελούν μία ασφαλή πρόταση ακόμα και για όσους δεν τους αρέσουν τα πειράματα. Μπορεί να μην έχουμε φτάσει στα M-Releases ακόμα για το S2, αλλά το ότι δώθηκαν Nightlies σημαίνει ότι θα έρθει και αυτή την στιγμή. Η αρχή έγινε ώστε το S2 να μείνει ακόμα ζωντανό.

Download CM12.1 (Android 5.1) για το Galaxy S2

Galaxy S2 CyanogenMod 12.1

aByte