Τα Nexus αναβαθμίζονται με το Update ασφαλείας Μαΐου

Android Update May 2016

Κάθε μήνα η Google διαθέτει αναβαθμίσεις ασφαλείας τις οποίες κάνει διαθέσιμες αρχικά σε Factory Images και στην συνέχεια μέσω OTA Update.

Η αναβάθμιση του Μαΐου έγινε ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα και οι βιαστικοί μπορούνε να την φλασάρουν στις συσκευές τους.

Φυσικά για το φλασάρισμα απαιτείται να έχετε εγκατεστημένο το Android SDK μιας και θα χρειαστούμε τα εργαλεία adb και fastboot από αυτό, όπως επίσης και τον adb driver. Στην συνέχεια βάζουμε το κινητό σε bootloader είτε (με κλειστή την συσκευή) κρατώντας πατημένα τα vol down+power, είτε δίνοντας adb reboot bootloader από cmd. Τέλος, τρέχουμε το script αναβάθμισης, το flash-all.sh αν είμαστε από linux, ή το flash-all.bat αν είμαστε από Windows.

Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να χαθούνε τα δεδομένα μας κατά την αναβάθμιση, ανοίγουμε το flash-all.* και αφαιρούμε την παράμετρο -w από αυτό πριν το τρέξουμε.

Android Update May 2016

Κατά τ' άλλα πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τις διορθώσεις ασφαλείας που περιέχει το συγκεκριμένο Update: Ξεκινάνε από μικρής "επικινδυνότητας" (π.χ. μία εφαρμογή που θα εγκαταστήσουμε να "καταφέρει" να προκαλέσει reboot στην συσκευή μας) και φτάνουνε μέχρι κρίσιμες (όπως π.χ. αυτό που λέμε απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα ).Αφού λοιπόν ακολουθήσεις το link στο τέλος του άρθρου με τις πληροφορίες για τις διορθώσεις ασφαλείας που περιέχει το συγκεκριμένο Update, ακολούθσε και το Download link για να το κατεβάσεις.

Android Update May 2016

Download Nexus Factory Images

Σχετικό Link Android Security Update

aByte