Πώς συγκρίνεται η κάμερα του Nexus 5 με αυτήν του Nexus 4

Nexus 4 Camera vs Nexus 5 Camera

Όταν ανακοινώθηκε το Nexus 5, έχοντας "μόλις 8MP camera", πολλοί βιάστηκαν να υποθέσουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αναβάθμιση στον τομέα αυτό σε σύγκριση με το Nexus 4.

Παρ' όλα αυτά μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα φωτογραφιών και βίντεο, αποδείχθηκε ότι η κάμερα όχι μόνο αναβαθμίστηκε ουσιαστικά, αλλά κοντράρει και κάμερες συσκευών σε υπερδιπλάσια τιμή (λέγε με 5s).

Σήμερα θα μιλήσουμε λοιπόν για ένα ακόμα χαρακτηριστικό της κάμερας του Nexus 5, το OIS (Optical System Stabilization), ή στα Ελληνικά: Οπτικό Σύστημα Σταθεροποίησης Εικόνας.

Το OIS δεν είναι κάτι νέο, και την λειτουργία του την έχουμε καλύψει στο παρελθόν, εξετάζοντας το ίδιο σύστημα στην κάμερα του LG G2.

Συνοπτικά κατά την λήψη βίντεο βοηθάει να έχουμε "πιο σταθερή εικόνα", και κατά την λήψη φωτογραφιών αποτρέπει τις κουνημένες λήψεις.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η διαφορά που κάνει το OIS, συγκρίνοντας την κάμερα του Nexus 4 (που δεν έχει αυτό το σύστημα) με αυτήν του Nexus 5.

Απολαύστε:

Επίσης όσοι θέλετε να εξετάσετε το πόσο έχει βελτιωθεί η κάμερα του Nexus 5 (και στις φωτογραφίες), σε σύγκριση με αυτήν του Nexus 4 (και με guest star το iPhone 5s) δείτε το link του GSMArena.

  • nexus-4-vs-nexus-5

Σχετικό Link

aByte