Galaxy S4 παίρνει φωτιά και η Samsung προσπαθεί να το αποκρύψει

Galaxy S4 Fire

Ποιος γνωρίζει τι είναι το Streisand effect; Η Samsung προφανώς όχι, αλλά πάμε να δούμε την ιστορία από την αρχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Galaxy S4 ενός χρήστη πήρε φωτιά κατά την διάρκεια της φόρτισής του.

Έχουμε ξαναδεί αντίστοιχες ιστορίες στο παρελθόν, με συσκευές να παίρνουν φωτιά, ή iPhone να προκαλούν ηλεκτροπληξία και να σκοτώνουν τους χρήστες τους. Και εδώ έρχεται ένα πολύ σημαντικό point που έχω αναφέρει: Πάντα χρησιμοποιούμε πιστοποιημένο φορτιστή και πιστοποιημένη μπαταρία.

Ο χρήστης του οποίου το S4 πήρε φωτιά ανέβασε βίντεο με περιγραφή του γεγονότος στο YouTube. Έχει ενδιαφέρον ότι στο βίντεο αναφέρει ότι τόσο η μπαταρία όσο και ο φορτιστής ήταν τα επίσημα της Samsung, αλλά και ότι η συσκευή ήταν σχετικά καινούρια.

Κάποιος λοιπόν θα περίμενε μιας και η συσκευή ήταν εντός εγγύησης η Samsung να του την αντικαταστήσει άμεσα. Αυτό που όμως έκανε η Κορεάτικη εταιρεία ήταν να του στείλει ένα έγγραφο στο οποίο έλεγε ότι θα του αντικαταστήσει την συσκευή μόνο αν κατεβάσει από το YouTube το σχετικό βίντεο.

Φυσικά κάποιος να ενημερώσει την Samsung για το Streisand effect, το οποίο ανέφερα και στην αρχή. Συνοπτικά περιγράφει πώς η προσπάθεια να αποκρύψεις κάποια πληροφορία, έχει ως αποτέλεσμα να καταφέρνεις το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να την μάθει ακόμα περισσότερος κόσμος.

Κάτι τέτοιο έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου η προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος από την Samsung είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω δημοσιοποίησή του.

Ο χρήστης ανέβασε και δεύτερο βίντεο στο οποίο αναφέρει πώς η Samsung χειρίστηκε το θέμα, το οποίο έχει πάνω από 1.2 εκατομμύρια views.

Θέλω να κρατήσουμε κάποια σημαντικά points. Πρώτον ο παντελώς λάθος χειρισμός του θέματος από την Κορεάτικη εταιρεία. Δεύτερον να αναφέρω μία ακόμα φορά πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τι φορτιστή χρησιμοποιούμε.

Αλλά κυρίως θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι τέτοιου είδους εκβιασμοί γυρίζουν μπούμπερανγκ στην εποχή του Internet. Άψογα.

  • s4-fire-1
  • s4-fire-2

aByte