Nexus 8 κατασκευασμένο από την HTC (?)

Nexus 8 by HTC

Συνήθως αποφεύγω να αναπαράγω φήμες, παρά μόνο αν θεωρώ ότι αυτές έχουν βάση, και πιθανότατα να βγουν αληθινές.

Η φήμη ενός Nexus 8 κατασκευασμένου από την HTC μου κέντρισε το ενδιαφέρον, κυρίως γιατί μου δίνεται η αφορμή να αναφέρω κάποια πράγματα για την σειρά Nexus.

Η Google έχει ξανασυνεργαστεί με την HTC για να βγει στην αγορά το πρώτο Nexus Smartphone, το Nexus One, το 2010. Η συνεργασία Google και HTC πηγαίνει ακόμα πιο πίσω, πριν η σειρά Nexus ονομαστεί έτσι, με τα "Android Dev Phone 1" και "Android Dev Phone 2", τα οποία βασίζονταν στα HTC Dream και HTC Magic αντίστοιχα.

Στα tablets η κατάσταση ήταν κάπως διαφορετική, με την Asus να κατασκευάζει τα Nexus 7 (2012 και 2013), ενώ το Nexus 10 ήταν κατασκευής Samsung.

Οι φήμες λοιπόν θέλουν το κατασκευής HTC, Nexus 8 να γίνεται διαθέσιμο το Q3 του 2014 (ίσως λοιπόν να παρουσιαστεί στο Google I/O, και αρχίσει να διατίθεται λίγο αργότερα?)

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία στο παρελθόν έβγαλε τρία tablets (Flyer, Evo View και Jetstream), παρ' όλα αυτά κανένα τους δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόλογο. Το επόμενο διάστημα απείχε από την συγκεκριμένη αγορά, έχοντας επικεντρωθεί μόνο στα Smartphones.

Εάν η φήμη για ένα Nexus 8 (ή και Nexus 10?) από την HTC επαληθευτεί, θα είναι η ευκαιρία της εταιρείας να κάνει το comeback στον συγκεκριμένο χώρο.

Ας περιμένουμε λοιπόν μέχρι το Google I/O για να δούμε αν οι συγκεκριμένες φήμες θα επαληθευτούν, το οποίο ομολογώ ότι προσωπικά θα το ήθελα.

Nexus 8 by HTC

Πηγή

aByte