Το 5ο Samsung Galaxy Note "έρχεται"

Samsung Galaxy Note 5

Εφτασε λοιπόν η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Galaxy Note 5 από τη Samsung, της συσκευής που κατά πολλούς διαλύει κάθε χρόνο τον ανταγωνισμό.

Ισχύει όμως αυτή η άποψη και φέτος;

Είτε κάποιος λατρεύει να μισεί τη Samsung, είτε λατρεύει να τη... λατρεύει, οφείλει να παραδεχτεί ότι κάθε χρόνο ανυπομονεί να διαβάσει για το λανσάρισμα της νέας Galaxy Note συσκευής. Εξάλλου, μιλάμε για τη σειρά που καθιέρωσε τον όρο "Phablet" και έδιωξε τους όποιους ενδοιασμούς είχαν οι περισσότεροι από εμάς, ώστε να αποκτήσουμε μια συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη.

Ας μην ξεχνάμε και την... επέκταση του αντίχειρα σε μερικές περιπτώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το όποιο "ταμπού" υπήρχε σχετικά με το μέγεθος της οθόνης, άρα και της συσκευής, έχει καταρριφθεί σε μεγάλο βαθμό ελέω Samsung Galaxy Note.

Φέτος, η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy Note 5, τηρώντας τις παραδόσεις, όχι όμως 100%. Η Κορεάτικη εταιρεία προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών, οι οποίες ενδέχεται να κοστίσουν στις πωλήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα δείξει και το αν οι αγοραστές εμπιστέυονται τη συγκεκριμένη σειρά για το εξαιρετικό Software Functionality που προσφέρει, ή για τα Specs.

Η 5η έκδοση της σειράς Galaxy Note έρχεται με οθόνη 5,7 ιντσών, διατηρώντας για τρίτη χρονιά τη διαγώνιο, με ανάλυση QuadHD 1440x2560, τεχνολογίας Super AMOLED και προστασία Corning Gorilla Glass 4. Το SoC που επέλεξε η εταιρεία είναι ο Samsung Exynos 7420 των "μικρών" S6 και S6 Edge, το οποίο αποτελείται από δύο Quad Core CPU, ενώ η GPU είναι η Mali-T760MP8.

Η Samsung αύξησε τη μνήμη RAM της συσκευής στα 4GB, ενώ η συσκευή διαθέτει οπίσθια κάμερα με αισθητήρα 16ΜΡ με OIS και εμπρόσθια 5ΜΡ. 

Η πρώτη από τις δύο μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το Note 4, εμφανίζεται στη χωρητικότητα, καθώς ναι μεν η Samsung χρησιμοποιεί Universal Flash Storage (UFS) 2.0, παρόλα αυτά κατήργησε την αποσπώμενη εξωτερική μνήμη, περιορίζοντας τη χωρητικότητα της συσκευής στα 32, 64 και 128GB.

Η δεύτερη αλλαγή εμφανίζεται στην μπαταρία, καθώς η αποσπώμενη μπαταρία των 3220mAh, αντικαταστάθηκε από μια μη-αποσπώμενη των 3000mAh.

Η συσκευή "διατίθεται" σε Black Sapphire, Gold Platinum, Silver Titan, White Pearl με την τιμή να φέρεται ότι θα ξεκινάει από τα 800 ευρώ και πάνω.

Και γιατί γράφουμε τη λέξη "διατίθεται" εντός εισαγωγικών; Η επίσημη ημερομηνία διάθεσης της συσκευής είναι η 21η Αυγούστου και η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις προπαραγγελίες για την Αμερική, ενώ για την Ευρώπη ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να κάνει ντεμπούτο πριν το 2016.

 

Samsung Galaxy Note 5

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • OS: Android 5.1.1 Lollipop
  • CPU: Samsung Exynos 7420
  • GPU: Mali-T760MP8
  • DISP: 5,7in, 1440 x 2560 pixels, 518ppi
  • CAM: 16MP (πίσω) - 5MP (μπροστινή)
  • RAM: 4GB
  • STOR: 32GB/64GB/128GB - Χωρίς MicroSD
  • BATT: 3000 mAh
  • CON: WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth, 4G++/LTE

Πηγή

aByte