Nexus 6P-Το μεγάλο Nexus του 2015!

google-nexus-6p

Εκτός από το Nexus 5X, η Google σήμερα ανακοίνωσε και τον μεγάλο του αδελφό το Nexus 6P.

Μεταλλικό σασί, μεγάλη QHD οθόνη 5.7 ιντσών, τεράστια μπαταρία… Είναι όντως flagship?

Αναμφίβολα ναι! Και αυτό γιατί διαθέτει όλα τα εφόδια τουλάχιστον στα χαρτιά για να νικήσει και τους πιο ακριβούς ανταγωνιστές.

Με λειτουργικό Android 6.0 Marshmallow, Qualcomm Snapdragon 810 (έκδοση 2.1 που «διορθώνονται» τυχόν προβλήματα υπερθέρμανσης), 3 GB ram και 3450mAh μπαταρία σίγουρα η απόδοση θα κυμαίνεται σε κορυφαία επίπεδα!

Η κάμερα είναι παρόμοια με αυτή του 5Χ με 12,3 MP και την ίδια φιλοσοφία των μεγάλων pixels στον αισθητήρα (1.55 μm) που είδαμε πόσο (α)-πέτυχε σε παρόμοιες υλοποιήσεις άλλων εταιρειών (λέγε με “UltraPixel”). Φυσικά και εδώ απουσιάζει ο σταθεροποιητής εικόνας (OIS) αλλά υποτίθεται ότι τα νέα μεγάλα pixels θα αποδίδουν καλύτερα σε νυχτερινές λήψεις. Ταυτόχρονα, για όσους ενδιαφέρονται για selfies, η μπροστινή κάμερα είναι στα 8 MP.

Βεβαίως και εδώ βρίσκουμε τον νέο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για το ξεκλείδωμα της συσκευής καθώς και για το authentication σε κάποιες εφαρμογές που κανονικά απαιτείται password!

Και σε αυτό βρίσκουμε θύρα USB Type C ενώ οι χωρητικότητες του ανέρχονται σε 32/64/128 GB χωρίς υποδοχή για κάρτες μνήμης… Χρώματα μαύρο, λευκό αλλά και το υποφαινόμενο «γκρι» του αλουμινίου με την χρυσή έκδοση να μην επιβεβαιώνεται τελικώς παρά τις φήμες.

Όσο για τις τιμές του, αυτές όπως ανακοινώθηκαν για τις αγορές της Αμερικής θα είναι $499.99 για το 32ρι, $549 για το 64ρι και $649 για το ακριβότερο 128ρι. Τιμές Nexus 6 μου φαίνονται κάπως…

Συνοψίζοντας, η συγκεκριμένη συσκευή μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Χαίρομαι που κάποιος κινέζος κατασκευαστής έκανε μια καλή συνεργασία-προσπάθεια με έναν κολοσσό για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε. Αλλά έχασε την ουσία του ονόματος Nexus… Και το λέω αυτό αφενός για το μέγεθος του (το googlόφωνο θα πρέπει να είναι εξίσου εύχρηστο και βολικό για την πλειονότητα των χρηστών εκεί έξω) αλλά και αφετέρου για την τιμή του που μου θυμίζει λίγο τα κακώς κείμενα του Nexus 6. Αν θα το έπαιρνα? Η απάντηση είναι σαφώς όχι… Όχι επειδή δεν είναι καλό. Κάθε άλλο. Απλώς επειδή η οθόνη του δεν θα με βόλευε ποτέ στην καθημερινή χρήση. Αντ’ αυτού μπορεί να προτιμούσα το 5Χ. Αν φυσικά δεν είχα το 5…

google-nexus-6p

Πηγή

aByte