Facebook Lite, επίσημη γρηγορότερη εφαρμογή του Facebook

Facebook Android App lite

Η Facebook Inc φαίνεται αναγνώρισε ότι η μέχρι τώρα εφαρμογή Facebook στο Android ήταν απαράδεκτη και κυκλοφόρησε μία "Lite" έκδοσή της.

Έχει μέγεθος μόλις 0,25MB και υπόσχεται να λειτουργεί σωστά ακόμα και σε περιοχές με αργή συνδεσιμότητα δικτύου (GPRS/EDGE).

Το app -εκτός από το βασικό timeline του προφίλ μας- πάρχει δυνατότητα να στείλουμε και μηνύματα (σβήσιμο και τον Messenger λοιπόν?) ή και να διαχειριστούμε τις σελίδες μας/τα groups μας. Το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό -που δεν ήταν εφικτό από browser- είναι το share intent, οπότε μπορούμε από οποιαδήποτε αλλη εφαρμογή να κάνουμε share περιεχόμενο στο Facebook.

Το Facebook Lite μπορεί να τρέξει σε Android 2.2 Froyo και άνω, το οποίο πρακτικά καλύπτει όλες τις συσκευές που κυκλοφορούν.

Η εφαρμογή έχει listing στο Google Play, αλλά για την ώρα φαίνεται να μην είναι ακόμα διαθέσιμη για κατέβασμα στην χώρα μας -μάλλον η Facebook Inc δοκιμάζει σταδιακό rollout της-. Φυσικά μπορείτε να κατεβάσετε το apk από το παρακάτω link και να το κάνετε sideload για να μην περιμένετε στιγμή. Αυτό δηλαδή κάναμε και εμείς.

Download Facebook Lite apk

Download Facebook Lite Google Play

Facebook Android App lite Facebook Android App lite Facebook Android App lite

Via

aByte