Η Nvidia "δίνει" open source driver για τον Tegra K1

Linus Nvidia Tegra K1

Η Nvidia έχει γίνει στόχος έντονης κριτικής στο παρελθόν (και από εμένα όπως θα θυμάστε) για την στάση της απέναντι στην κοινότητα του Open Source και την "μηδενική" συνεισφορά της σε projects για Open Source Drivers για τον Linux Kernel.

Για την ακρίβεια ο ίδιος ο Linus Torvalds, αρχικός developer του Linux Kernel, είχε σχολιάσει αρκετά έντονα στο παρελθόν την στάση της Nvidia.

Παρ' όλα αυτά, ο Alexandre Courbot, προγραμματιστής της Nvidia ανέβασε στο Nouveau project του FreeDesktop.org τον κώδικα από έναν πρώιμο driver του μελλοντικού SoC της εταιρείας, του Tegra K1.

Θυμίζουμε ότι το "Nouveau" αποτελεί μία προσπάθεια να γραφούν Open Source Drivers για chipsets της Nvidia, και προφανώς η συμβολή της ίδιας της Nvidia στο συγκεκριμένο project είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Ο Linus Torvals από την άλλη, έδωσε "thumbs up" στην εταιρεία, σηκώνοντας αυτή την φορά τον αντίχειρα αντί για τον μέσο όπως την προηγούμενη φορά.

Linus Nvidia Tegra K1

Την "παλιά του χειρονομία" μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω.

Tegra K1 λοιπόν, έχοντας στην διάθεσή μας και Open Source Driver για το συγκεκριμένο SoC. Ένα πανίσχυρο SoC, μαζί με την υποστήριξη που του αξίζει.

Δεν περίμενα ότι θα το πω αυτό, αλλά ΜΠΡΑΒΟ Nvidia.

Linus Nvidia Tegra K1

Linus Nvidia Tegra K1

Πηγή

aByte