Περί Android 7.0 Nougat και λοιπών εκδόσεων του Android

Android 7.0 Nougat

Η έκδοση 7.0 του αγαπημένου μας λειτουργικού συνοδεύτηκε από το μέτριο χειρότερο δυνατό Codename -το Nougat-.

Έχοντας πλέον δουλέψει εκτενώς την έκδοση αυτή, μπορώ να πω ότι πρακτικά έχει διορθωθεί ότι σημαντικό παράπονο είχα από την πλατφόρμα. Και εξηγούμαι.

Περισσότερα...

Τα Nexus αναβαθμίζονται με το Update ασφαλείας Μαΐου

Android Update May 2016

Κάθε μήνα η Google διαθέτει αναβαθμίσεις ασφαλείας τις οποίες κάνει διαθέσιμες αρχικά σε Factory Images και στην συνέχεια μέσω OTA Update.

Η αναβάθμιση του Μαΐου έγινε ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα και οι βιαστικοί μπορούνε να την φλασάρουν στις συσκευές τους.

Περισσότερα...

Προγραμματίζοντας το Arduino με τον εύκολο αλλά και τον δύσκολο τρόπο

Arduino LED

Το Arduino αποτελει μία από τις αγαπημένες μου Development Boards και πάνω σε αυτήν έχω βασίσει και τον έλεγχο όλου μου του σπιτιού.

Ο προγραμματισμός του μικροελεγκτή του Arduino μπορεί να γίνει είτε με τον "εύκολο" τρόπο και την χρήση των έτοιμων συναρτήσεων του abstraction layer, είτε με τον δύσκολο και την χρήση καθαρής "C", αλλάζοντας την τιμή διαφόρων Registers.

Περισσότερα...

Εγκαθιστούμε και τρέχουμε Chromium OS στο Raspberry Pi 3

Chromium OS Raspberry Pi 3

Το Chromium OS αποτελεί την Open Source βάση του Chrome OS, του λειτουργικού της Google το οποίο τρέχουν τα Chromebooks.

Το Raspberry Pi αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου Single Board PCs/development boards, και η δυνατότητα να τρέξω Chromium OS σε αυτό είναι κάτι που κίνησε την περιέργειά μου.

Περισσότερα...

Γιατί έχουν εξαφανιστεί οι περισσότερες Custom ROMs του Android

Android Custom Roms

Πάντα ήμουν της λογικής να προσπαθώ να εκμεταλλευτώ στο έπακρο όλες μου τις συσκευές -και ο κόσμος του Android μου έδινε αυτή την δυνατότητα φλασάρωντας κάποια Custom ROM-.

Πλέον έχουν σταματήσει πολλοί από τους developers που ανέπτυσσαν Custom ROMs στο παρελθόν, όπως έχει σταματήσει και το ενδιαφέρον από τους χρήστες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Περισσότερα...

Στατιστικά Android συσκευών - Απρίλιος 2016

Android Statistics April 2016

Στον κόσμο της αγαπημένης μας πλατφόρμας, τα νέα στατιστικά κατανομής εκδόσεων του Android, βοηθάνε τους Developers να μπορούν να βελτιστοποιήσουν τον αριθμό των πιθανών χρήστών των εφαρμογών τους.

Εκτός όμως από το να κρίνουν οι Developers το ποια APIs θα χρησιμοποιήσουν, μας δίνουν και μία ευρύτερη εικόνα του ρυθμού υιοθέτησης των νέων εκδόσεων.

Περισσότερα...

Φτιάχνουμε ένα Laptop βασισμένο στο Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3 Powered Laptop

Για να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του Raspberry Pi χρειάζεται να του συνδέσουμε κάποια περιφεριακά, όπως οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία, τροφοδοσία κτλ.

Μιας και έχω lapdock του Motorola Atrix, ένα σασί δηλαδή που προσδέρει όλα τα παραπάνω, χωρίς όμως να έχει "σωθικά" υπολογιστή, είπα να κάνω ένα πάντρεμα και να "φτιάξω" ένα "Laptop" στου οποίο την καρδιά να χτυπάει το Raspberry Pi 3.

Περισσότερα...

Raspberry Pi 3: Εγκατάσταση Raspbian και εισαγωγή σε GPIO Pins (μέρος 1)

Raspberry Pi 3

Το Raspberry Pi αποτελεί μία από τις αγαπημένες μου πλατφόρμες, τόσο για τις δυνατότητές του ως Single Board PC, όσο και ως Development Board.

Στην 3η γενιά του το Raspberry Pi απέκτησε και ενσωματωμένο WiFi και Bluetooth, καθιστώντας το ακόμα πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για τους χρήστες και τους developers.

Περισσότερα...

Στατιστικά Android συσκευών - Μάιος 2016

Android Statistics May 2016

Τα στατιστικά Android συσκευών αποτελούν την "στάνταρ μηνιαία είδηση" στον κόσμο του Android.

Με τα νέα στοιχεία λοιπόν, η τελευταία έκδοση του Android, το 6.0 Marshmallow τρέχει στο 7.5% των Android συσκευών, κερδίζοντας 2.9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα...

Εισαγωγή στον MSP430 στο T.I. Launchpad

MSP430 Texas Instruments

Μία ακόμα Development Board που έπεσε στα χέρια μου είναι το Launchpad -μία υλοποίηση της Texas Instruments πάνω στην σειρά μικροελεγκτών MSP430.

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα πολύ βασικό project για να δούμε την χρήση του.

Περισσότερα...

aByte

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα άρθρα