Η CyanogenMod 11 αναβαθμίζεται στην νέα M12 έκδοση και περί CM12

CyanogenMod 11 M12

Κάθε μήνα η εταιρεία Cyanogen αναβαθμίζει τα σταθερά M-builds της, δίνοντάς τους διορθώσεις και νέες δυνατότητες.

Φτάνουμε σήμερα στο 12 M-build της Android 4.4-based CM11. Παράλληλα μαθαίνουμε πληροφορίες για την διάθεση της Android 5.0-based CM12.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η νέα σταθερή CM11 περιέχει κυρίως διορθώσεις σταθερότητας και ασφαλείας, και όχι κάποιο εμφανές "τρανταχτό" νέο feature.

Έχουν πλέον ενσωματωθεί τα patches της Google για το POODLE vulnerability οπότε και προτείνεται για λόγους ασφαλείας να αναβαθμίσετε την CM σας. Κάποιες ακόμα αλλαγές περιλαμβάνουν βελτιώσεις για συσκευές με δύο κάρτες SIM.

Παρ' όλα αυτά όλοι θέλουμε την βασισμένη στο Android 5.0 CM12, ώστε πλήθος συσκευών να μπορέσουν να απολαύσουν "γλειφιτζούρι". Η μετάβαση αυτή όμως προϋποθέτει αρκετές αλλαγές στον κώδικα στις προσθήκες της ομάδας, ώστε να συμβαδίζουν με τις αλλαγές και την εμφάνιση του Android 5.0. Συνεπώς ανακοινώνουν ότι τα πρώτα "επίσημα" Nightlies πιθανότατα να μην δωθούν μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα. (Παρ' όλα αυτά οι απανταχού devs μπορούν να κατεβάσουν τον μέχρι τώρα κώδικα και να κάνουν build την ROM για να παρακολουθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξή της. Προσωπικά θα το κάνω.)

CyanogenMod 11 M12

Τέλος, δεν έχει γίνει γνωστό ποιες συσκευές θα "αναβαθμιστούν" σε CM12, αλλά η ομάδα αναφέρει ότι θα "είναι περισσότερες απ' ότι αρχικά υπολογίζανε". Μέχρι να δωθεί όμως η CM12, μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία σταθερή CM11 M12 από το παρακάτω link.

Download CM11 M12

CyanogenMod 11 M12

Σχετικό Link/Πηγή

aByte