Ψηφίστε το Android Smartphone της χρονιάς

Best Android Smartphone 2013

Το 2013 έφτασε στο τέλος του, και είχαμε την χαρά να δούμε πολλές αξιόλογες συσκευές στον χώρο των Android Smartphones.

Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας θα διαλέξετε το καλύτερο Android Smartphone, ενώ στην δεύτερη φάση το καλύτερο Phablet.

Στον τελικό, το καλύτερο Smartphone θα ανταγωνιστεί το καλύτερο phablet για την πρώτη θέση στο βάθρο.

Φυσικά σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε κάποια πράγματα για την διαδικασία επιλογής των συσκευών.

Παραλείψαμε να συμπεριλάβουμε συσκευές που δεν γίνονται επίσημα import στην χώρα μας (π.χ. Oppo N1, ή Moto G) και προσπαθήσαμε να κάνουμε το διαγωνισμό όσο το δυνατό περισσότερο ανταγωνιστικό με ισοδύναμες συσκεύες, για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα, επιλέγοντας τις πιο ποιοτικές συσκευές των δύο τελευταίων ετών.

 

 

Η πρώτη φάση του τουρνουά ολοκληρώθηκε με 3441 ψήφους και 425 μέσο όρο ανά ζευγάρι. Στα πρώτα δύο ζευγάρια είδαμε την "περσινή" τιτανομαχία του Google Nexus 4 εναντίον του Samsung Galaxy S3, που βρίσκει νικήτρια τη συσκευή της LG, ενώ στο δεύτερο ζευγάρι συναντήσαμε το περσινό HTC One S με το Sony Xperia L, σε ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο των δύο συσκευών, με το σκορ να "γυρίζει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, με νικητή τελικά τη συσκευή της Ταϊβανέζικης εταιρείας.

 

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση μεταξύ του Google Nexus 5 και του Huawei Ascend P6, σε έναν αγώνα που υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, αλλά είδαμε ότι ακόμα και απέναντι στο "μεγαθήριο", το Huawei κατάφερε να πάρει κι αυτό 54 ψήφους. Το μεγάλο ντέρμπι της πρώτης φάσης εξελίχθηκε τελικά και αυτό σε θρίαμβο για το Samsung Galaxy S4 και κυριολεκτικά διασυρμό για το Sony Xperia Z1! Οι δύο φετινές ναυαρχίδες των Κορεατών και των Ιάπωνων κατέληξαν σε one device show!

 

Η "μάχη των mini" βρήκε νικητή το Galaxy S4 Mini της Samsung, σε μια αναμέτρηση όπου είχε επίσης πολλές ανατροπές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, με το HTC One να στέκεται στο ύψος του και να χάνει εν τέλει με ψηλά το κεφάλι. Στο άλλο ζευγάρι, το HTC One ήταν το ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στην περσινή ναυαρχίδα της LG, το Optimus G, παίρνοντας μια άνετη πρόκριση τους προημιτελικούς.

 

Η αναμέτρηση μεταξύ HTC One X και Samsung Galaxy S4 Zoom εξελίχθηκε σε μια εύκολη επικράτηση για το "καμερόφωνο" της Κορεάτικης εταιρείας, με το One X να δείχνει ότι είχε πολλές συμπάθειες, παρά την -όχι και τόσο- καλή πορεία του στις πωλήσεις αυτές τις δύο σεζόν που βρίσκεται στην αγορά. Τέλος, το LG G2 "διέλυσε" το Sony Xperia Z και πήρε μια εύκολη πρόκριση στους προημιτελικούς όπου θα αναμετρηθεί με το Samsung Galaxy S4 Zoom.

 

To "πανόραμα" της διοργάνωσης.

 

 

 

aByte