CES 2015: Asus ZenPhone 2, χαρακτηριστικά ναυαρχίδας σε τιμή χώμα

Asus ZenPhone 2

Η Asus μας επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη στην CES 2015, παρουσιάζοντας το ZenPhone 2.

Διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, τρέχει την τελευταία έκδοση του Android, 5.0 Lollipop ενώ η τιμή του είναι υπερβολικά (υπερβολικότατα) χαμηλή.

Στην καρδιά της συσκευής βρίσκουμε τετραπύρηνο επεξεργαστή της Intel (φίλε Snapdragon-άκια σε καταλαβαίνω, αλλά συνέχισε να διαβάζεις) χρονισμένο στα 2.3Ghz, συνοδευόμενο από την PowerVR G6430. Κάποια Benchmarks κατατάσουν τον συγκεκριμένο συνδιασμό CPU/GPU άνω του Snapdragon 805 οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για κάποιο SoC στο οποίο έχουν γίνει "περικοπές". Η οθόνη των 5,5in είναι ανάλυσης 1080p (μπράβο Asus), ενώ στον τομέα της φωτογραφίας θα βρούμε κάμερες 13MP και 5MP. Η μπαταρία των 3000mAh υπόσχεται εντυπωσιακή αυτονομία -την οποία προφανώς θα βοηθάει το γεγονός ότι σωστά δεν έχουμε 1440p οθόνη-. Ένα variant της συσκευής θα κυκλοφορήσει με 4GB RAM, το οποίο λίγο μας απασχολεί: Το Android μπορεί να τρέξει άψογα σε entry level συσκευές με 1GB RAM ή και λιγότερο, οπότε τα 2GB του "βασικού" μοντέλου τα θεωρώ υπέρ αρκετά.

Asus ZenPhone 2 τεχνικά χαρακτηριστικά

Περικοπές στην συσκευή δεν φαίνονται να έχουν γίνει πουθενά, με την συσκευή να έχει μεταλλική κατασκευή και πολύ μικρά bezels.

Και εδώ έρχεται το καλύτερο κομμάτι, με το Asus ZenPhone με τα 2GB RAM να κοστίζει μόλις 199 δολλάρια στην αγορά της Αμερικής. Γνωρίζω ότι η τιμή σε δολάρια μεταφράζεται σε "αντιστοιχία σε ευρώ" στην αγορά της Ευρώπης (οπότε ~200 ευρώ ακούγεται ρεαλιστικό σενάριο), αλλά γενικότερα τέτοια συσκευή δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάτω από 400 ευρώ. Δεν υπάρχουν -ακόμα- πληροφορίες πόσο θα κοστίζει το μοντέλο με τα 4GB RAM, ή ακριβώς τι variants θα κυκλοφορήσουν (αναφέρθηκε π.χ. και Dual Sim έκδοση).

Asus ZenPhone 2 τιμή

Η συσκευή της Asus καθορίζει εκ νέου την έννοια "σχέση απόδοσης-τιμής". Η διάθεσή της -τουλάχιστον στην αγορά της Αμερικής- αναμένεται να αρχίσει τον Μάρτιο. Γενικότερα αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την συσκευή (π.χ. και την τιμή του μοντέλου με τα 4GB RAM) η οποία για εμένα μέχρι τώρα κατάφερε να κλέψει την παράσταση της CES 2015.

Asus ZenPhone 2Asus ZenPhone 2

Asus ZenPhone 2 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • OS: Android 5.0 Lollipop + ZenUI
  • CPU: τετραπύρηνος Intel Atom Z3580 @ 2.3GHz
  • GPU: PowerVR G6430
  • DISP: 5,5in, IPS, 1920x1080
  • CAM: 13MP F/2.0 (πίσω) + 5MP (μπροστά)
  • RAM: 2GB / 4GB
  • STOR: ?
  • BATT: 3000 mAh
  • CON: WiFi, Bluetooth, 4G/LTE

Πηγή

aByte