Η Samsung μηνύει εφημερίδα για δημοσίευμα σχετικό με το Galaxy S5

Samsung sues Newspaper for GS5

Η επίσημη κυκλοφορία του Galaxy S5 αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, και απ' ότι φαίνεται η Samsung δεν "δέχεται" οποιαδήποτε αρνητική δημοσιότητα.

Η εταιρεία υπέβαλλε μήνυση στην εφημερίδα ETNews, με την αιτιολογία ότι πρόσφατο δημοσίευμά της είναι αναληθές, και μπορεί να βλάψει το brand name της.

Το σχετικό άρθρο αφορούσε κάποια προβλήματα στην παραγωγή των οπτικών μερών της κάμερας του Galaxy S5, το οποίο όμως διαψεύδει η Κορεάτικη εταιρεία.

Η Samsung επιζητά από το δικαστήριο αποζημίωση της τάξης των 284.000$, για το .. πλήγμα (?) που δέχθηκε το brand name της από την συγκεκριμένη δημοσίευση.

Samsung Electronics sought a correction from ET News following the publication of false claims that can hugely damage our business and brand value. In the interests of providing consumers with accurate information, we made a number of requests for the information to be corrected. Unfortunately this was ignored and we are now taking legal action as a last resort.

Η Samsung Electronics ζήτησε διόρθωση από την ET News, έπειτα από την δημοσίευση αναληθών ισχυρισμών, οι οποίοι μπορούν να βλάψουν σε μεγάλο βαθμό την αξία της επιχείρησης αλλά και του brand μας. Με σκοπό να παρέχουμε στους καταναλωτές ακριβείς πληροφορίες, αιτηθήκαμε πολλές φορές να διορθωθεί η είδηση. Δυστυχώς οι αιτήσεις μας αγνωήθηκαν, και τώρα ως τελευταίο μέσο χρησιμοποιούμε την νομική οδό.

Και εδώ φυσικά έρχεται μία .. προέκταση, που απ' ότι είδα δεν αναφέρθηκε από τα ξένα μέσα. Η παραπάνω μήνυση εκ πρώτης όψης φαίνεται "ανούσια", και η Samsung δεν είχε τον παραμικρό λόγο να προβεί σε αυτήν. (Και όχι, τα 284 χιλιάδες δολάρια είναι "ψιλά" για την εταιρεία).

Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για την συγκεκριμένη μήνυση, είναι για να μάθει η Samsung ποιος "εκ των έσω" διέρρευσε την συγκεκριμένη πληροφορία στην εφημερίδα. Για να εξετάσει το δικαστήριο αν το δημοσίευμα είναι αληθές, σίγουρα θα ζητήσει να μάθει την "πηγή" που είχε η εφημερίδα, να αποκαλύψει δηλαδή την ταυτότητα του πληροφοριοδότη.

Samsung sues Newspaper for GS5

Πηγή

aByte