Xperia C3, το απόλυτο κινητό για Selfies, duh

Xperia C3

Κάποιο στέλεχος Marketing της Sony φαίνεται να αποφάσισε ότι είναι καλή ιδέα να κυκλοφορήσουν ένα κινητό το οποίο θα είναι "ιδανικό για λήψη Selfies": Xperia C3 το όνομά του.

Γιατί ως γνωστόν, το να ακολουθείς (χαζές) μόδες "πουλάει".

Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η ένστασή μου δεν αφορά το κινητό καθεαυτό, αλλά το γεγονός ότι παρουσιάζουν ως βασικό "selling point" της συσκευής την λήψη selfies.

Γνωρίζω ότι άλλοι παρουσίαζαν νέα Ringtones ως selling point και σημαντικό feature, αλλά αυτό δεν θεωρώ ότι δικαιολογεί την Sony.

Όπως και να χει, στο εσωτερικό του C3 θα βρούμε τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm χρονισμένο στα 1,2Ghz (μάλλον Snapdragon 400?), 1GB RAM, μπροστινή κάμερα 8MP και μπαταρία 2500mAh. Η οθόνη είναι 5,5in ανάλυσης HD.

Πώς όμως το Xperia C3 γίνεται "το καλύτερο κινητό για selfies"? Από hardware διαθέτει μπροστινή κάμερα 5MP με ευρυγώνιο φακό και φλας. Από Software διαθέτει πλήθος από λειτουργιών στην κάμερα, φίλτρων και δυνατοτήτων επεξεργασίας των λήψεών σας.

Βλέποντας το δελτίο τύπου της συσκευής, τα βίντεο και το σχετικό υλικό, μου ήρθε στο μυαλό η παρακάτω φανταστική ιστορία.

Πέντα άτομα από το τμήμα Marketing μίας εταιρείας πάνε στο Engineering και αρχίζει η παρακάτω συζήτηση:

Marketeers: Είχαμε μία εκπληκτική ιδέα!

Engineer (μιλώντας χαμηλόφωνα για να τον ακούσουν μόνο οι λοιποί Engineers) : Καθίστε να σπάσουμε πλάκα, πάλι δεν θα ξέρουν οι ίδιοι καν τι θέλουν..

Engineer (αυτή την φορά δυνατά) : Για να ακούσουμε την ιδέα?

Marketeer: Να φτιάξουμε(ετε) το καλύτερο κινητό για Selfies.

Engineer (προσπαθώντας να συγκρατήσει τα γέλια του) : Πολύ καλή ιδέα! Για την ακρίβεια είναι τόσο καλή που εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να πάρετε τα credits για αυτήν. Να το προτείνετε εσείς στον Manager!

(Λίγο αργότερα)

Marketeers: Ο διευθυντής ενθουσιάστηκε με την ιδέα! Πήραμε επίσης την πρωτοβουλία και του είπαμε ότι θα είναι έτοιμο σε δύο μήνες, οπότε μάλλον θα πρέπει να δουλέψετε υπερωρίες, δεν σας πειράζει, σωστά? Α, επίσης εμείς πήραμε και αύξηση για την εκπληκτική ιδέα μας, είμαστε δημιουργικοί βλέπετε, δεν καθόμαστε να ασχολούμαστε με λεπτομέρειες όπως εσείς.

Engineers: ...?!...

 

Προφανώς ο παραπάνω διάλογος -ξανατονίζω- είναι προϊόν φαντασίας και προφανώς περιέχει και δόση υπερβολής. Το point που θέλω να περάσω είναι ότι ποτέ δεν έχω γνωρίσει (συνάδελφο) μηχανικό που να νιώθει καλά να φτιάχνει το ιδανικό προϊόν για μία "χαζή" ενέργεια χρηστών (π.χ. την λήψη selfies).

Όπως και να χει το Xperia C3 θα αρχίσει την κυκλοφορία του τον Αύγουστο του 2014. Ελπίζω πάντως ούτε για εσάς η λήψη selfies να αποτελεί κριτήριο για την αγορά μίας συσκευής.

Xperia C3

Sony Xperia C3 - Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • OS: Android 4.4 KitKat
  • CPU: τετραπύρηνος Snapdragon @ 1,2Ghz
  • GPU: Adreno ?
  • DISP: 5,5in, IPS, 1280x720
  • CAM: 8MP + 5MP
  • RAM: 1GB
  • STOR: 8GB + MicroSD
  • BATT: 2500mAh
  • CON: WiFi, Bluetooth, NFC, LTE

 

Πηγή

aByte