Όλες οι συσκευές Z της Sony θα αναβαθμιστούν σε Android 5.0 Lollipop

Sony Android Lollipop Updates

Το Android 5.0 Lollipop έγινε -εκ νέου- επίσημο χθες, μαζί με την ανακοίνωση των νέων Nexus, του Nexus 6 και του Nexus 9.

Μετά την Motorola, σειρά πήρε η Sony για να ανακοινώσει ποιες συσκευές σκοπεύει να "κεράσει" με το νέο γλύκισμα της Google, αναβαθμίζοντάς τες.

Τα νέα είναι ευχάριστα, με όλες τις συσκευές της σειράς Z να πρόκειται να τρέξουν Android 5.0 Lollipop. Αυτό περιλαμβάνει μία αρκετά μεγάλη λίστα:

Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact και Xperia Z3 Tablet Compact αλλά φυσικά και το Sony Z Ultra Google Play edition.

Φυσικά το γεγονός ότι οι συσκευές της Sony δεν τρέχουν (με εξαίρεση το Z Ultra Google Play edition) καθαρό Android, πιθανότατα θα καθυστερήσει την αναβάθμιση περισσότερο απ' ότι στις συσκευές της Motorola.

Η Sony δίνει μία εκτίμηση για "αρχές του 2015" για τα variants του Z2 και Z3, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Μου δίνεται μία ακόμα αφορμή να πω το προφανές, ότι η δυνατότητα επιλογών που δίνει το Android κάνει κάποιον να έχει να επιλέξει μεταξύ άμεσων αναβαθμίσεων που προσφέρει το καθαρό Android σε Nexus/Motorola συσκευές, ενώ αν θέλει κάποια από τα features των παραμετροποιήσεων που δίνουν άλλοι κατασκευαστές πιθανότατα να μένει περισσότερο χρόνο με "παλιότερη" έκδοση του Android.

Γενικότερα πάντως η ανακοίνωση για αναβάθμιση όλης της σειράς Z είναι κάτι ευχάριστο και ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο. Όλα τα Z σίγουρα θα οφεληθούν από το Camera2Api το Project Volta και τα πολλά ακόμα που προσφέρει το Android 5.0. Επίσης ελπίζουμε η Sony να μην πετάξει τα μάτια έξω στο πανέμορφο Material Design, νομίζοντας ότι το "δικό της UI θα είναι καλύτερο".

Sony Android Lollipop Updates

Πηγή (Sony Blog)

aByte