Το Nexus 5 φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει

Nexus 5 and Nexus 6

Για όσους θεωρούν ότι η 6ρα οθόνη του Nexus 6 δεν βολεύει σας έχουμε (μάλλον) ευχάριστα νέα, αφού φαίνεται ότι το Nexus 5 θα συνεχίσει να πωλείται μαζί με το 6ρι.

Πάνω στην χθεσινή τρέλα όλων μας να δούμε τα νέα Nexus 6, Nexus 9 και την ανανεωμένη έκδοση του Android (Lollipop τελικώς!) δεν έδωσε κανείς τη σημασία που έπρεπε στο ανανεωμένο site της Google για τα Nexus.

Αν το κάναμε, θα παρατηρούσαμε ότι δίπλα στα νέα μοντέλα υπάρχει ακόμα το νούμερο 5! Τώρα θα μου πείτε "οκ δεν έχουν κλείσει ακόμα το παλιό link του 5αριου". Αν όμως το επιλέξετε θα δείτε την νεα ανανεωμένη σελίδα του Nexus 5 που τρέχει Android Lollipop 5.0. Κάτι τέτοιο μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι η Google ακούγοντας τα παράπονα για το μέγεθος της οθόνης του 6αριου, πριν ακόμα αυτό ανακοινωθεί, πήρε την απόφαση να συνεχίζει να πουλά το 5 ως ενα μικρότερο οικονομικοτερο μοντέλο της.

Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε αφου το Nexus 5 έχει specs και λογισμικό τέτοια ώστε να του επιτρέπουν ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, να κοιτάει στα ίσια (και να ξεπερνά ακόμα) σε επιδόσεις πολλές ναυαρχίδες του 2014. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχει ακουστεί ακόμα από επίσημα χείλη της Google αλλά αν είχαν σκοπό να καταργήσουν το 5ρι γιατί, οχι απλώς δεν το διέγραψαν απ'τη σελίδα τους αλλά του ανανέωσαν και τη σελίδα? Μάλλον τελικώς το Nexus 5 ήρθε για να μείνει.

Αυτό μόνο θετικό μου φαίνεται καθώς το κοινό θα έχει δύο συσκευές στη διαθεσή του πλέον για να διαλέξει με ποιά θα εισαχθεί στην AOSP φιλοσοφία. Τέλος, εφόσον η Google θα συνεχίσει να πουλά επίσημα το 5ρι σαν βασική συσκευή της μαζί με το 6ρι, οι κάτοχοι των 5αριων θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υποστήριξη που θα λαμβάνουν ακόμα καί αν αυτή θα ήταν ούτως η άλλως κορυφαία λόγω του ότι είναι Nexus.

Όπως και να έχει όλα αυτά είναι εικασίες που βγαίνουν σαν συμπέρασμα από τα παραπάνω και όχι κάτι επίσημο. Μένει και ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν όλες οι σκέψεις μας και έτσι το 5ρι μας να συνεχίσει να πωλείται-υποστηρίζεται επίσημα.

Nexus 5 and Nexus 6

Πηγή Google Nexus

aByte