Στο Google I/O θα παρουσιαστεί Android TV

Google I/O AndroidTV

Το Google I/O απέχει λίγες ώρες, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν έχουμε "διαρροές" σχετικά με το τι θα παρουσιαστεί.

Απ' ότι φαίνεται, σύμφωνα με προγραμματιστή γνωστής εφαρμογής στο Google Play, η Android TV θα γίνει πραγματικότητα.

Οφείλω να ομολογήσω κάτι: Δεν βλέπω ποτέ τηλεόραση σπίτι μου. Έχω μία που δεν την έχω συνδέσει με κεραία, δεν έχει καν αποκωδικοποιητή MPEG4 και την χρησιμοποιώ απλά ως Monitor με το HDMI από έναν υπολογιστή.

Έχω δοκιμάσει όμως τις "Smart" δυνατότητες πολλών τηλεοράσεων, αλλά ποτέ καμία δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρον. (Βασικά ούτε έναν σωστό Browser δεν έχω βρει ποτέ σε Smart TV, που να μπορεί να αναπαράγει σωστά βίντεο).

Πάντα για όλες τις "Smart τηλεοράσεις" σκεφτόμουν "πάλι με HDMI από τον υπολογιστή θα αναγκάζεσαι να την δουλεύεις".

Από την αλλη, μία τηλεόραση με Android (λέγε με AndroidTV) ίσως να μπορεί να αλλάξει την κακή εικόνα που έχω στο μυαλό μου. Πάμε όμως λίγο στην "είδηση".

Οι developers του Riptide GP2 -για τους οποίους γνωρίζουμε ότι συνεργάζονται στενά με την Google- ανανέωσαν το Changelog της εφαρμογής του για λίγα λεπτά, με αναφορά σε υποστήριξη AndroidTV!

  • riptide-gp-androidtv

Πολλές φορές η Google δουλεύει με προγραμματιστές γνωστών εφαρμογών πριν παρουσιάσει ευρύτερα στο κοινό μία συσκευή, όπως είχε κάνει και με το Chromecast.

Μία τηλεόραση λοιπόν, με πρόσβαση στο Google Play, και άρα σε "απεριόριστες" εφαρμογές και παιχνίδια, με σωστό Browser, σωστούς Video/Media Players. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι μία SmartTV.

Ταυτόχρονα δίνω σημασία και στο Split Screen Mode που αναφέρεται στο Screenshot για δύο λόγους: Πρώτον, δίνει μεγάλη βάση σε παιχνίδια που θα μπορείς να παίξεις εναντίον άλλων παιχτών στην ίδια τηλεόραση.

Δεύτερον, λέτε το split screen mode να έχει ενσωματωθεί γενικότερα στο Android, και να μπορούμε να χωρίσουμε την οθόνη σε "2 μέρη" όπως γίνεται σε συσκευές της Samsung;

Αναμένουμε σε λίγες ώρες το Google I/O όπου θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις μας.

Google I/O AndroidTV

Πηγή

aByte