Η Microsoft κυκλοφορεί εφαρμογή πληκτρολογίου για το Android Wear

Microsoft Android Wear Keyboard

Σε μία παράξενη κίνηση προχώρησε η Microsoft, η οποία κατασκεύσε μία εφαρμογή πληκτρολογίου για την πλατφόρμα έξυπνων ρολογιών της Google.

Το πληκτρολόγιο επιτρέπει την σχεδίαση των γραμμάτων στην οθόνη της συσκευής, τα οποία και αναγνωρίζει.

Γενικότερα η αναγνώριση χαρακτήρων, είτε σε scanner, είτε σε οθόνες αφής δεν είναι κάτι νέο. Για την ακρίβεια ακόμα και η -τέτοια- πληκτρολόγηση σε capacitive οθόνη αφής σε "έξυπνο" ρολόι δεν είναι κάτι νέο, με την Casio να έχει δείξει τον δρόμο από το 1984.

Θα ομολογήσω ότι έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο βολεύει η "πληκτρολόγηση" με τον τρόπο αυτό σε Smartwatches, πόσο μάλλον έχοντας πολύ "καλύτερες" εναλλακτικές.

Δεν θέλω να σταθώ -μόνο- στην εφαρμογή, αλλά στο γεγονός ότι το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Microsoft ενδιαφέρθηκε να φτιάξει μία εφαρμογή για το Android Wear, "στηρίζοντας" την νέα πλατφόρμα της Google.

Κάτοχοι τέτοιων ρολογιών μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή μέσω του adb, με το .zip που περιέχει το .apk να περιλαμβάνει και αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης.

Τέλος, ας ελπίσουμε ότι η κίνηση αυτή της Microsoft θα είναι η νέα αρχή για την στενότερη συνεργασία των δύο εταιρειών, οι οποίες στο παρελθόν φαίνεται να είχαν αρκετές διαμάχες.

Microsoft Android Wear Keyboard Microsoft Android Wear Keyboard

Download Microsoft Analog Keyboard για Android Wear

aByte