Android L: Μεγάλη βελτίωση της αυτονομίας χάρη στο Project Volta

Android L Project Volta

Κάθε νέα έκδοση του Android εστιάζει σε βελτίωση πολλών και ουσιαστικών πτυχών του λειτουργικού.

Το Project Volta κάνει το Android L λιγότερο ενεργοβόρο, βελτιώνοντας ουσιαστικά την διαχείριση ενέργειας και την αυτονομία.

Κάποιες πρώτες δοκιμές που πραγματοποίησε το ARS Technica, δείχνουν το Nexus 5 να κατάφερε να "κερδίσει" δύο ολόκληρες παραπάνω ώρες συνεχούς λειτουργίας στην νέα έκδοση του Android.

Το τεστ έγινε με όσο το δυνατόν πιο "επιστημονικό" τρόπο, χρησιμοποιώντας την ίδια συσκευή, σε ίδια ρύθμιση φωτεινότητας (επαληθευμένη με φωτόμετρο), τρέχοντας το ίδιο script προσομοίωσης λειτουργίας, τόσο σε 4.4.4 όσο και στην L Preview. Επίσης οι δοκιμές έγιναν δύο φορές και εμφανίζεται ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων.

Android L Project Volta

Με 4.4.4 KitKat η συσκευή "άντεξε" 5 ώρες και 45 λεπτά, ενώ με την "L Preview" η αυτονομία της ανέβηκε στις 7 ώρες και 51 λεπτά.

Τα παραπάνω είναι, όμως, μόνο η αρχή!

Κατ' αρχάς η έκδοση L είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί "τελική". Αυτό σημαίνει ότι θα δεχθεί πολλές ακόμα διορθώσεις μέχρι την διάθεσή της σε χρήστες και συνεπώς αναμένονται ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Κάποιες ακόμα ενδιαφέρουσες αλλαγές εξοικονόμησης ενέργειας έχουν γίνει που δεν αποτυπώθηκαν στο παραπάνω τεστ: Π.χ. ο επεξεργαστής να μην βγαίνει από Deep Sleep για δευτερεύουσες ενέργειες (ανέβασμα logs ή database cleanup), ή για ενέργειες σε δίκτυο όταν δεν υπάρχει συνδεσιμότητα. Αυτές οι αλλαγές δεν έγιναν "φανερές" με την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, αλλά θα βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση της αυτονομίας κατά την καθημερινή χρήση.

Επιπλέον υπάρχει και ένα νέο "Battery Saving" feature το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε κατά βούληση είτε μόλις η μπαταρία πέσει κάτω από κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό. Κατά την διάρκεια των δοκιμών η συγκεκριμένη λειτουργία δεν (!) χρησιμοποιήθηκε.

Η Google στο Android L βελτιώνει ουσιαστικά την διαχείριση της ενέργειας και κατά συνέπεια της αυτονομίας. Το Project Volta "χτυπάει" το μεγαλύτερη αδυναμία όλων των Mobile συσκευών το οποίο μόνο θετικότατο μπορώ να χαρακτηρίσω.

Android L Project Volta

Πηγή

aByte