Στατιστικά Android συσκευών (Αύγουστος 2014)

android statistics august 2014

Τα τελευταία στατιστικά κατανομής των εκδόσεων του Android για τον μήνα Αύγουστο έγιναν διαθέσιμα από την Google.

Όπως θα περιμέναμε, η τελευταία έκδοση του Android "ανέβηκε" κι άλλο, και βρίσκεται εγκατεστημένη στο 20,9% των συσκευών, σε σχέση με το 17,9% του προηγούμενου μήνα.

Οι τρεις εκδόσεις του Android Jelly Bean πλέον κατέχουν το 54,2% της "πίτας", ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 56,5% του Ιουλίου.

Πτωτική ήταν και η πορεία του Android 4.0 ICS, ενώ πρακτικά αμετάβλητα έμειναν τα ποσοσα του Android 2.2 και 2.3 (0,7% και 13,6% αντίστοιχα).

Ένας developer, χρησιμοποιώντας APIs του Jelly Bean σε εφαρμογές έχει στην διάθεσή του το 75,1% των Android συσκευών που επισκέπτονται το Google Play. Στην ίδια περίπτωση τον προηγούμενο μήνα, η εφαρμογή θα ήταν διαθέσιμη στο 74,4% των Android συσκευών.

android statistics august 2014

Τέλος να αναφέρω ότι οι Android συσκευές που υποστηρίζουν OpenGL ES 3.0 κατέχουν σχεδόν 20% της πίτας, το οποίο δείχνει ότι περίπου τόσες είναι οι "ναυαρχίδες".

Παρ' όλα αυτά -δυστυχώς- πολλές φορές το να διαφημίζεις ότι η GPU σου υποστηρίζει OpenGL ES 3.0, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι οι developers μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Να έχουμε σωστούς Drivers παρακαλώ, αγαπητή Qualcomm;

android statistics august 2014

Πηγή

aByte