Android 5.0 Lollipop: Εξοικονόμηση ενέργειας και περί μπαταρίας

Android 5.0 Lollipop Battery Saving Mode

Το Android 5.0 Lollipop φέρνει πολλές αλλαγές στην διαχείριση ενέργειας, βελτιώνοντας ουσιαστικά την αυτονομία των συσκευών μας.

Κάποιες από τις σχετικές προσθήκες υπήρχαν και στην πρώτη L(ollipop)-Preview, η τελευταία όμως έκδοσή της φέρνει κάποιες ακόμα αξιοσημείωτες αλλαγές.

Αρχικά να αναφέρω ότι το Android 5.0 Lollipop διαχειρίζεται γενικότερα καλύτερα την μπαταρία, αλλά επιπλέον περιέχει και "διακόπτη" εξοικονόμησης ενέργειας.

Εάν αυτός ενεργοποιηθεί, τότε, τόσο η Status bar, όσο και η Nav bar γίνονται.. πορτοκαλί! Εδώ ταιριάζει και το "Orange is the new black". Προφανώς η Google ήθελε να υπάρχει έντονη οπτική επιβεβαίωση της συγκεκριμένης επιλογής, ώστε να μην υπάρχουν "παράπονα" για την λειτουργία των συσκευών τους από χρήστες που θα την "ξέχναγαν" ενεργοποιημένη. Μάλλον δηλαδή η Google έκρινε ότι η ειδοποίηση στην Status Bar δεν ήταν "αρκετή".

Η παραπάνω επιλογή μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά βούληση, ή να ορίσουμε να ενεργοποιείται αυτόματα όταν η στάθμη της μπαταρίας πέσει κάτω από κάποιο ποσοστό.

Να αναφέρω φυσικά, ότι πολλές ROMs λοιπών κατασκευαστών είχαν ήδη κάποια σχετική επιλογή (π.χ. Stamina Mode), αλλά φυσικά είναι ευχάριστο που προστέθηκε και στον κώδικα του AOSP. Επίσης προστέθηκαν και άλλα στοιχεία που υπήρχαν σε άλλες ROMs, όπως π.χ. ο χρόνος που απομένει μέχρι την πλήρη φόρτιση.

Το Project Volta στο Android 5.0 Lollipop βελτιώνει ουσιαστικά την αυτονομία των συσκευών μας, το οποίο μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Αναμένουμε την τελική διάθεσή του.

Android 5.0 Lollipop Battery Saving Mode Android 5.0 Lollipop Battery Saving Mode Android 5.0 Lollipop Battery Saving Mode

aByte