Το Nexus 5 αναβαθμίζεται σε Android 5.0.1, διαθέσιμα Factory Images

Nexus 5 Android 5.0.1

Το πρώτο bugfix release του Android 5.0 Lollipop είχε αρχίσει να διατείθεται για τα υπόλοιπα Nexus, και σήμερα ήρθε και η σειρά του Nexus 5.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο Android 5.0.1 είναι τα ανανεωμένα binaries που περιέχει για τα διάφορα hardware υποσυστήματα της συσκευής.

Όπως και να έχει, κάθε κάτοχος Nexus "ΠΡΕΠΕΙ" να έχει την τελευταία έκδοση του Android εγκατεστημένη στην συσκευή του, οπότε δεν χάσαμε στιγμή να φλασάρουμε το Factory Image.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και απαιτεί να μπείτε σε bootloader mode και να τρέξετε το flash-all.sh (ή flash-all.bat αν είστε σε Windows). Φυσικά αυτό προϋποθέτει να έχετε εγκαταστήσει τα απαραίτητα εργαλεία (adb και fastboot), να έχετε εγκαταστήσει τους απαραίτητους adb drivers αλλά και να έχετε ξεκλειδώσει τον bootloader.

Σε *Ubuntu φυσικά η ζωή σας γίνεται σαφώς ευκολότερη, με τους adb drivers να βρίσκονται ενσωματωμένοι στον Kernel οπότε να μην χρειάζεται να κάνετε κάτι εσείς, αλλά και την εγκατάσταση των απαραίτητων εργαλείων να γίνεται με μία εντολή.

sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastboot

Θυμίζω ότι όσοι θέλουν να κρατήσουν τα userdata τους, μπορούν να αφαιρέσουν την παράμετρο -w από το flash-all script.

Nexus 5 Android 5.0.1

Κάθε bugfix αναβάθμιση για "καλό" -ιδιαίτερα αν περιέχει ανανεωμένα binaries-. Κάτοχοι Nexus 5 μπορείτε να φλασάρετε άμεσα το Factory Image της τελευταίας έκδοσης του Android, ή να περιμένετε το OTA που μπορεί να αργήσει αρκετές εβδομάδες να έρθει στην συσκευή σας. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Download Nexus Android Factory Images

Nexus 5 Android 5.0.1

aByte