Galaxy S4 και Note 3 επανέρχονται στα FutureMark Benchmarks

Galaxy S4 and Note 3 Futuremark

Τα γνωστά Benchmarking apps της FutureMark, επανέφεραν τα Galaxy S4 και Note 3 στους πίνακες αποτελεσμάτων.

Αυτό έγινε καθότι με την τελευταία αναβάθμιση των συσκευών σε 4.4 KitKat η Samsung αφαίρεσε τον κώδικα που "boost-αρε" τις επιδόσεις.

Φυσικά εκ των υστέρων βρέθηκε ότι δεν ήταν μόνο η Samsung που προσπαθούσε να αποσπάσει μεγαλύτερα σκορ σε benchmarks, αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν "αντίστοιχες" τακτικές.

Καθαρές σε οποιουδήποτε είδους "ντοπάρισμα" βρέθηκαν η σειρά Nexus, αλλά και συσκευές της Asus.

Επίσης, μιλώντας για ντοπάρισμα (I guess 9 στους 10 θα ξέρουν ήδη ότι δεν είμαστε ένα τυπικό τεχνολογικό blog), αθώοι -προφανώς- βρέθηκαν οι αθλητές της Άρσης Βαρών. Λατρεύω που η έλαμψε και πάλι η δικαιοσύνη.

Γυρίζοντας στον τεχνολογικό χώρο όμως, να τονίσουμε ότι ο Governor πρέπει να επιλέγει την συχνότητα λειτουργίας της συσκευής μας κάθε στιγμή. Πολλοί "υπερασπίστηκαν" τις εταιρείες που "boost-αραν" τα benchmarks, λέγοντας ότι έτσι κατάφερναν να επιτύχουν το 100% των δυνατοτήτων του SoC.

Το να έχεις hard-coded διάφορα package names από εφαρμογές benchmarking, οι οποίες όταν τρέχουν ο επεξεργαστής θα χρονίζεται στην μέγιστη δυνατή συχνότητα λειτουργίας, είναι Cheating. Ας επιλέξει ο Governor την "σωστή" συχνότητα λειτουργίας κάθε στιγμή.

Το ηθικό δίδαγμα για μία ακόμα φορά είναι να μην δίνετε σημασία σε οποιουδήποτε είδους Benchmark, όπως έχουμε ξαναπεί.

Α, και να μην παραγγέλνετε συμπληρώματα διατροφής από Κίνα, γιατί κατά λάθος μπορεί να σας στείλουν τυχαία ντόπα αλόγων, και να βρεθείτε -άδικα- μπλεγμένοι.

Galaxy S4 and Note 3 Futuremark

Πηγή

aByte