Η Samsung ήθελε να εγκαταλείψει το Android, ενώ η Apple το αντιγράφει

Samsung Android

Οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ Samsung και Apple (εκτός από το γεγονός ότι είναι ανούσιες) έχουν ως θετικό side-effect ότι βγαίνουν στην δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με .. σκέψεις των εταιρειών.

Η δημοσιοποίηση εσωτερικών (μέχρι πρόσφατα απόρρητων) εγγράφων από Apple και Samsung μας κάνει να δούμε λίγο "πιο βαθιά" το mindset τους (και τα .. βρώμικα μυστικά τους).

Πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι η Apple ήθελα να "φτάσει" το Android όπου είχε μείνει πίσω, και να αντιγράψει δανειστεί στοιχεία όπως το Notification Center, τις λειτουργίες φωνής, ή τα Cloud Services. (Το οποίο είδαμε να το κάνει και πράξη)

Το γεγονός ότι η εταιρεία επίσης ήθελε να "ξεκινήσει πόλεμο" με την Google, μου κάνει εντύπωση, χωρίς να μπορώ να το κρίνω με οποιονδήποτε τρόπο.

Apple Plans

 

Επίσης έχει πολύ ενδιαφέρον ότι ήθελε να φροντίσει να .. "εγκλωβίσει ακόμα περισσότερο" τους πελάτες iOS συσκευών στο οικοσύστημα της, με τον ίδιο τον Steve Jobs να το αναφέρει.

Apple Plans

Σήμερα μαθαίνουμε κάποιες ενδιαφέρουσες σκέψεις της Samsung, μία εκ των οποίων ήταν να εγκαταλείψουν το Android.

Αρχικά φανερώθηκε ότι η Samsung ήθελε εξ' αρχής να μειώσει την ανάπτυξη της Apple, την οποία θεωρούν βασικό τους ανταγωνιστή. Η Κορεάτικη εταιρεία επίσης αντιμετώπιζε εχθρικά λοιπούς Android κατασκευαστές όπως την HTC, αλλά και αναγνώριζε ότι το βασικό πρόβλημα των συσκευών της ήταν η μέτρια ποιότητα κατασκευής. (Αφού ξέρεις το πρόβλημα γιατί δεν το λύνεις?)

Τέλος, αν και το Android ήταν ένας βασικός λόγος που πέτυχαν οι Galaxy συσκευές, η Samsung εκείνη την περίοδο σκεφτόταν να το εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατόν για το δικό της "λειτουργικό" (Tizen?).

Απ' ότι φαίνεται πάντως η εταιρεία εκ των υστέρων άλλαξε (?) γνώμη, συνεχίζοντας τα τρία επόμενα χρόνια να βγάζει Android κινητά και Tablets. Η τύχη του Tizen (σε κινητά τουλάχιστον) παραμένει άγνωστη, και ίσως τελικά η Samsung να αποφασίσει ότι ταιριάζει μόνο σε smartwatches(?).

Samsung Android

Πηγή 1 Πηγή 2

aByte