Το OnePlus Two παρουσιάστηκε επίσημα με Snapdragon 810

OnePlus Two

Δεν μπήκαμε σην διαδικασία να αναπαράγουμε μία-μία τις πληροφορίες για το OnePlus Two που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες εβδομάδες, δεν είχε νόημα κάτι τέτοιο.

Τώρα που η συσκευή ανακοινώθηκε επίσημα, και γνωρίζουμε όλα τα τεχνικά της χαρακτηριστικά πάμε να δούμε τι προσφέρει, αλλά και σε τι τιμή.

Το τελευταίο μέχρι στιγμής SoC της Qualcomm, ο Snapdragon 810 χτυπάει στην καρδιά του OnePlus Two, το οποίο περιλαμβάνει και την GPU Adreno 430. Η οθόνη των 5,5in ίναι ανάλυσης 1080p, ενώ την συσκευή τροφοδοτεί μία μπαταρία 3300mAh. Θα διατεθούν δύο εκδόσεις του OnePlus Two, μία με 16GB χωρητικότητας και 3GB RAM και μία με 64GB χωρητικότητας και 4GB RAM. Η πίσω κάμερα έχει σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS) και είναι στα 13MP, ενώ η μπροστινή στα 5MP. Θετική η υποδοχή για 2 κάρτες nanoSIM και αδιάφορος (τουλάχιστον για μένα) ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος.

Ελλείψεις; Προφανώς και υπάρχουν. Η πιο παράξενη σχετίζεται με την απουσία του NFC, ενώ κάποιες ακόμα είναι ότι δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση ή οποιοδήποτε τεχνολογία γρήγορης φόρτισης. Επίσης η αναστρέψιμη Type-C USB θύρα δεν είναι USB 3.0, αν και μάλλον αυτό είναι λεπτομέρεια για τους περισσότερους.

Από πλευράς λογισμικού -μετά τον χωρισμό με την Cyanogen- στην συσκευή θα τρέχει το Android 5.1-based OxygenOS. Για εμένα η CyanogenMod ήταν αρκετά "δυνατό" selling point στο προηγούμενο μοντέλο.

Η έκδοση με τα 16GB χωρητικότητας (και 3GB RAM) θα κοστίζει στην Ευρώπη 339 ευρώ, ενώ η 64άρα με τα 4GB RAM στα 399 ευρώ. Το απαράδεκτο σύστημα με τα invites παραμένει, με την OnePlus να υπόσχεται κάποιος να μπορεί να αποκτήσει πρόσκληση πολύ ευκολότερα απ' ότι μέχρι τώρα.

Την συσκευή απ' ότι φαίνεται θα μπορέσουν να χαρούν σε λογική τιμή μόνοι οι φίλοι που ζουν εξωτερικό, μιας και οι τιμές για αγορά στην Ελλάδα είναι τσιμπημένες. Και εξ' αιτίας των Capital Controls ξεχνάμε αγορά από το εξωτερικό. Ενδεικτικά το OnePlus One που για αγορά από το Ευρωπαϊκό κατάστημα το βρίσκουμε στα 250 ευρώ, στα καταστήματα του skroutz αρχίζει από τα 440. Οπότε ακόμα και αν το OnePlus Two έρθει σε Ελληνικό κατάστημα από κάποιον εισαγωγέα, η τιμή του θα είναι (?) αρκετά πάνω από αυτήν που θα θεωρούσαμε λογική.

OnePlus Two

OnePlus Two - Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • OS: Android 5.1 Lollipop, OxygenOS
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 810
  • GPU: Adreno 430
  • DISP: 5,5in, 1920x1080, LCD
  • CAM: 13MP με OIS (πίσω) - 5MP (μπροστινή)
  • RAM: 3GB/4GB
  • STOR: 16GB/64GB + MicroSD
  • BATT: 3300 mAh
  • CON: WiFi, Bluetooth, LTE

Πηγή

aByte