Το OnePlus One παρουσιάστηκε επίσημα

OnePlus One

Το OnePlus One κατάφερε να δημιουργήσει έντονο hype και φημολογία γύρω του το τελευταίο διάστημα, και ομολογώ ότι έχει καταφέρει να μου τραβήξει την προσοχή.

Σήμερα η συσκευή παρουσιάστηκε επίσημα, οπότε πάμε να δούμε αναλυτικά τι προσφέρει.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του OnePlus One είχαν αποκαλυφθεί σταδιακά το τελευταίο διάστημα, αλλά πάμε να τα δούμε και συγκεντρωμένα. Στην καρδιά του χτυπάει ο Qualcomm Snapdragon 801 με την GPU Adreno 330, το οποίο αποτελεί το ταχύτερο SoC στην αγορά.

Η πίσω κάμερα της συσκευής είναι 13MP F/2.0, ενώ αν θέλετε selfies η μπροστινή κάμερα είναι στα 5MP.

Ο σχεδιασμός της είχε "διαρρεύσει" και πριν λίγες μέρες και παραπέμπει αρκετά σε Oppo, φανερώνοντας ταυτόχρονα τις "ρίζες" της εταιρείας.

OnePlus OneOnePlus One

Οι οθόνες απ' ότι φαίνεται "μεγαλώνουν ακόμα" (α ρε Note, ήσουν "μπροστά τελικά"), οπότε στο One θα βρούμε οθόνη IPS 5,5in ανάλυσης FullHD.

Η μπαταρία των 3100mAh σε συνδυασμό με ορισμένες τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειες θα προσφέρουν στην συσκευή αξιόλογη αυτονομία, ενώ τα 3GB RAM είναι παραπάνω από αρκετά ακόμα και για "future-proofing".

OnePlus One Battery

Να θυμίσουμε ότι η συσκευή τρέχει από το εργοστάσιο CyanogenMod, και διαθέτει ξεκλειδώσιμο bootloader για όσα flash-αρίσματα αντέχετε.

Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι η συσκευή είναι Overall μία επιλογή με άψογη σχέση απόδοσης τιμής, αλλά δυστυχώς υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα. Και όχι, δεν θα γκρινιάξω για την απουσία MicroSD ή ασύρματης φόρτισης. Ούτε θα γκρινιάξω που δεν θα έρθει επίσημα στην Ελλάδα.

Θα γκρινιάξω όμως για το γεγονός ότι για να αποκτήσει κάποιος το OnePlus τον πρώτο καιρό, θα πρέπει να έχει "πρόσκληση". Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό έγινε για να αποφευχθεί ο "χαμός" κατά το launch της συσκευής, αλλά παραμένει κάτι που με χάλασε. Α, το καλύτερο το άφησα για το τέλος, η τιμή του είναι στα 269 ευρώ στην Ευρώπη για την έκδοση των 16GB, και 300 ευρώ για τα .. 64GB.

OnePlus One Greece

Όπως και να χει, αν και γενικά αποφεύγω να κρίνω συσκευές πριν τις πάρω στα χέρια μου, πιστεύω ότι το OnePlus One "στάθηκε" στο ύψος του "Moto" της εταιρείας "Never Settle" (ποτέ μην συμβιβάζεσαι).

OnePlus One - Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • OS: Android 4.4.2 KitKat, CM11S
  • CPU: τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 801 @ 2,5Ghz
  • GPU: Adreno 330
  • DISP: 5,5in, IPS LCD, 1920x1080
  • CAM: 13MP F/2.0 (πίσω) + 5MP (μπροστινή)
  • RAM: 3GB
  • STOR: 16GB/64GB
  • BATT: 3100mAh
  • CON: WiFi, Bluetooth, 4G/LTE, NFC

 

Πηγή

aByte