Material Power Menu - Το Reboot γίνεται ευκολότερο

material-power-menu

Ένα από τα features που χρησιμοποιώ συχνά στο nexus 5 μου, είτε με custom rom είτε με το xposed framework, είναι το advanced power menu.

Για όλους όσους απογοητεύτηκαν όταν στο Android 5 (Lollipop) έμεινε μόνο η επιλογή "Power Off", σας έχουμε τη λύση!

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές το advanced power menu μου φαινόταν ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια των πειραματισμών αφού μου έδινε την δυνατότητα να επανεκινήσω τη συσκευή μου σε διάφορα modes (reboot bootloader-system-recovery κ.λπ.). Δυστυχώς όμως αυτό το menu δεν ενσωματώθηκε ποτέ στον πηγαίο κώδικα του AOSP με συνέπεια να χρειάζεσαι custom λύσεις για να το εγκαταστήσεις. Πρόσφατα όμως αναβαθμίστηκε η εφαρμογή "Material Power Menu" για την υποστήριξη σε Lollipop και μάλλιστα με material design προσφέροντας κάτι παρεμφερές. Γιατί όμως αξίζει να τη δοκιμάσουμε?

Για αρχή, είναι μια εφαρμογή που προσθέτει ένα έξυπνο menu στο power button αντικαθιστώντας (αν χρησιμοποιείται σε rooted συσκευή) το "φτωχό" εργοστασικό. Έχει πληθώρα επιλογών για reboot με την επιλογή safe mode να αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο σε παλαιότερες αντίστοιχες υλοποιήσεις. Μας δίνει λοιπόν τη δυνατότητα να εκτελέσουμε ευκολότερα-γρηγορότερα κάποιες ενέργειες με ιδιαίτερα όμορφο τρόπο (αφού χρησιμοποιεί τα material guidelines) επαναφέροντας στο power menu τη χρηστικότητα που του έλειπε.

Για να αντικαταστήσουμε το power menu της συσκευής μας με αυτό που μας παρέχει η εφαρμογή, θα πρέπει να την έχουμε rootαρει καθώς απαιτείται η χρήση του xposed για την "σωστή" εγκατάστασή της. Όσοι επιλέξετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή χωρίς root θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της μέσω ενός floating widget αλλά όχι στο power menu αφού ο κώδικας του AOSP δεν επιτρέπει την εκ νέου ρύθμιση του power button.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, αν και απευθύνεται κυρίως σε χρήστες lollipop, είναι διαθέσιμη για android 4.0 ή μεταγενέστερο και είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν την συγκεκριμένη προσθήκη γρήγορα και εύκολα γι' αυτό και σίγουρα αξίζει τη προσοχή σας.

Download Material Power Menu .apk

material-power-menu

Πηγή

aByte