Θα δούμε Material Design σε όλες τις γνωστές εφαρμογές;

Material Design apps

Πολλές γνωστές Android εφαρμογές έχουν αναβαθμιστεί να ακολουθούν τα UI/UX Guidelines του Material Design, ενώ πολλές ακόμα αρνούνται πεισματικά να ενσωματώσουν ακόμα και κάποια βασικά elements του -π.χ. το FAB-.

Παραδόξως δικαιολογώ τους developers που διστάζουν να αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους, μιας και οι χρήστες συχνά ταυτίζουν την "εμπειρία χρήσης" με την "συνήθεια", και τυχόν αλλαγές θα δυσαρεστήσουν πολλούς "πιστούς" users.

Ένα φανερό παράδειγμα του παραπάνω αποτελεί η δυσαρέσκια που υπάρχει σε κάθε αλλαγή της Web σελίδας του Facebook. Το UI/UX σε κάθε αλλαγή δεν είναι απαραίτητα πιο "άβολο" ή πιο "άσχημο", απλά οι χρήστες δεν θέλουν τις αλλαγές. Ξέρουν να χρησιμοποιούν κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο και δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν ούτε στο ελάχιστο τις συνήθειές τους. Δηλαδή -μπορεί προσωπικά να ήθελα overhaul στον ES File Explorer- αλλά αυτό θα ξεβόλευε την μεγαλύτερη μερίδα των χρηστών του.

Material Design apps

Στον κόσμο των εφαρμογών ένας developer ρισκάρει να χάσει μέρος της βάσης χρηστών κάθε φορά που κάνει κάποιο Overhaul στο App του -το οποίο αντιστοιχεί και σε μειωμένα έσοδα-. Δυστυχώς οι χρήστες που δουλεύουν ένα app "από συνήθεια" είναι περισσότεροι από αυτούς που ψάχνουν το cutting edge στο UI/UX και θα εκτιμήσουν κάποια σημαντική αλλαγή όπως αυτή σε Material Design.

Μπορώ λοιπόν να καταλάβω και τους χρήστες που θέλουν ομοιογένεια στις εφαρμογες τους -αλλά και τους developers που δεν βιάζονται να υιοθετήσουν κάτι νέο-

Material Design apps

Πηγή

aByte