Android 4.4 KitKat, τι νέο θα φέρει

Android 4.4 KiKat whats new

Η νέα έκδοση του Android, το 4.4 KitKat είναι προ των πυλών, και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σήμερα (ή βασικά "αύριο" ξημερώματα αν λάβουμε υπ' όψην την διαφορά ώρας με την Αμερική.)

Πάμε να δούμε όμως τι νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες φέρνει η νέα έκδοση του Android που θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε (οι κάτοχοι Nexus) σε λίγες ώρες.

Βελτιστοποιήσεις για "αδύναμες" συσκευές

Δεν θεωρώ το Android "βαρύ" καθότι το έχουμε δει να τρέχει άψογα σε μονοπύρηνες συσκευές με 512MB RAM (βλέπε Vodafone Smart Mini). Παρ' όλα αυτά το πρόβλημα ξεκινάει όταν εταιρείες πηγαίνουν να βάλουν του κόσμου τις ανοησίες (λέγε με TouchWiz) σε τέτοιες low-end συσκευές, το οποίο δημιουργεί προβλήματα (lag και όχι μόνο)

Απ' ότι φαίνεται πάντως η νέα έκδοση θα διαθέτει βελτιστοποιήσεις για να τρέχει ακόμα καλύτερα σε συσκευές με λίγα Megabytes RAM και χαμηλή επεξεργαστική ισχύ.

Αυτό εκτός από τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει σε Smartphones ανοίγει τον δρόμο και για άλλες συσκευές όπως Smartwatches.

 

Περισσότεροι αισθητήρες

Απ' ότι φαίνεται το Android 4.4 KitKat θα φέρει υποστήριξη για ακόμα περισσότερους αισθητήρες, ένας εκ' των οποίων είναι ο "step detector", ο οποίος θα μπορεί να καταλαβαίνει κάθε βήμα που κάνουμε.

Κάποιος θα έλεγε ότι η χρήση αυτού του αισθητήρα ταιριάζει απόλυτα και για χρήση σε smartwatches, σε συνδυασμό με κάποιο fitness app!

 

Αλλαγές στο NFC

Γιατί το Google Wallet, και οι πληρωμές με NFC δεν "έπιασαν"? Ένας από τους σημαντικούς λόγους είναι εξ' αιτίας της "απαίτησης" ύπαρξης secure element μέσα στο module του NFC.

Απ' ότι φαίνεται η Google βρήκε τρόπο να παρακάμψει την παραπάνω απαίτηση και να επιτρέψει σε όλες συσκευές που τρέχουν Android 4.4 να κάνουν συναλλαγές μέσω του NFC, και όχι μόνο αυτές που διέθεταν secure element.

 

Τηλεόραση / Bluetooth

Μία ακόμα αλλαγή στο 4.4 φαίνεται να είναι η υποστήριξη αισθητήρων IR. (ok, αυτή η αλλαγή ίσως πήγαινε και στην κατηγορία "αισθητήρες") Συγκεκριμένα αυτό θα επιτρέπει σε developers να φτιάχνουν εφαρμογές που θα παίζουν σε όλες τις συσκευές με θύρα υπερύθρων (όπως το S4 ή το One), ώστε να ελέγχουμε πλήθος ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι, αντικαθιστώντας το τηλεκοντρόλ. (irRemote και Nokia 7650 μεγάλη η χάρη σου)

Λοιπές βελτιώσεις φαίνεται να έχουν γίνει στο bluetooth, το οποίο θα επιτρέπει την σύνδεση ακόμα περισσότερων συσκευών όπως ειδικά gamepads.

 

Λοιπά

Αναμένουμε στο 4.4 KitKat να έχουν ενημερωθεί και τα Gapps με μικρές ή και μεγαλύτερες αλλαγές και διορθώσεις, όπως αυτές που ανακοινώθηκαν στα Hangouts.

Φυσικά μόλις κυκλοφορήσει η νέα έκδοση θα μάθουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Αναμένουμε.

Android 4.4 KiKat whats new

Πηγή , Via

aByte