Πώς κάνω Root το Nexus 4, με Android 4.4 KitKat

Nexus 4 KitKat Root

Αφού αναβαθμίσαμε το Nexus 4 σε Android 4.4 KitKat, η αμέσως επόμενη κίνηση που κάποιοι ίσως θελήσουν, είναι να κάνουν Root.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά πώς κάνουμε Root το Nexus 4 αν αυτό τρέχει την τελευταία έκδοση του Android.

Φυσικά πριν κάνετε Root βεβαιωθείτε ότι ξέρετε ακριβώς τι είναι και ότι όντως το χρειάζεστε.

Η διαδικασία για το Root

Η διαδικασία αποτελείται από τέσσερα βασική βήματα: Την προετοιμασία του PC μας (εγκατάσταση drivers και εργαλείων adb και fastboot), το ξεκλείδωμα του Bootloader, την αλλαγή της Recovery, και τέλος το "Root" μέσω φλασαρίσματος ενός .zip από την νέα Recovery.

Το GreeceAndroid.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε εσάς, στο κινητό σας ή στον σκύλο σας από την δοκιμή όσων περιγράφονται στον συγκεκριμένο οδηγό.

Τα πρώτα δύο ή τρία βήματα (εκ των τεσσάρων) κάποιοι από εσάς μπορεί ήδη να τα έχουν κάνει οπότε θα πάρουμε περιπτώσεις:

Φυσικά παίρνουμε Backup οτιδήποτε χρειαζόμαστε, (για όσους δεν έχουν κάνει unlock τον bootloader), καθότι θα γίνει factory reset το κινητό σας.

Αν την αναβάθμιση την κάνατε Over-The-Air τότε ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ από την αρχή, μέχρι ΚΑΙ την εγκατάσταση της Custom Recovery.

Αν ακολουθήσατε την διαδικασία που περιγράψαμε εδώ για να εγκαταστήσετε κάποιο Factory Image, τότε συνεχίστε και κάντε το βήμα που αφορά την εγκατάσταση της Custom Recovery. (τα προηγούμενα θα τα έχετε ήδη κάνει).

Αφού μπείτε μέσα στην TWRP Recovery, επιλέξτε Advanced, ADB Sideload, και κάντε swipe τον slider στο πλάι για να αρχίσετε την διαδικασία.

Κατεβάζουμε το αρχείο UPDATE-SuperSU-v1.69.zip στο PC μας από το download link στο τέλος του άρθρου.

Στο PC μας ανοίγουμε cmd (winkey+r ->cmd), πηγαίνουμε στο Directory όπου έχουμε το αρχείο UPDATE-SuperSU-v1.69.zip (π.χ. cd Desktop ή cd Downloads), και γράφουμε:

adb sideload UPDATE-SuperSU-v1.69.zip
  • adb-sideload-root

Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία, και θα μας εμφανιστεί στην Recovery "Reboot System" το οποίο και επιλέγουμε.

Πλέον έχουμε Root στο Android 4.4 KitKat στο Nexus 4. Μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε ανοίγοντας την εφαρμογή Terminal Emulator και "τρέχοντας" το SU binary.

  • super-su-4-4-kitkat
  • super-su-confirmation

Download UPDATE-SuperSU-v1.69.zip

aByte