CyanogenMod 11, επίσημα διαθέσιμο για τα Nexus

CyanogenMod 11 Nexus

Τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε στο Nexus σας, από το να το αναβαθμίσετε σε 4.4.1 που κυκλοφόρησε σήμερα?

Μα φυσικά να του εγκαταστήσετε CyanogenMod!

Για την ακρίβεια το επίσημο CyanogenMod 11 (βασισμένο στο Android 4.4) κυκλοφόρησε σήμερα για τις Nexus συσκευές, και το flash-αρα αμέσως στο Nexus 4.

Δεν είναι όμως κάποια "Nightly έκδοση" όπως θα περιμέναμε, αλλά αντίθετα "M1". Τι σημαίνει αυτό? Ότι είναι αρκετά σταθερό ώστε να το χρησιμοποιήσουν οι περισσότεροι!

Πολλοί είχαμε κάνει Compile το CM11 από τα Sources, και προσωπικά είχα αναρωτηθεί (μιας και ήταν πλήρως λειτουργικό) γιατί η ομάδα εταιρεία δεν το κάνει build να το δώσει ως Nightly.

Τελικά προφανώς ήθελαν να διαθέσουν κατευθείαν κάτι που θα ήταν αρκετά "σταθερό" και bug-free για μεγαλύτερη ομάδα χρηστών.

CyanogenMod 11

Γιατί όμως τα Nexus πάντα έχουν την τιμητική τους, και παίρνουν από τα πρώτα "απροβλημάτιστες" ROMS; Γιατί είναι στο AOSP, και έχουμε πλήρως λειτουργικά sources με drivers για τα υποσυστήματά τους.

Την διαδικασία εγκατάστασης της ROM την έχουμε περιγράψει αναλυτικά εδώ, με την μόνη διαφορά ότι χρειάζεται να περάσετε την CWM Recovery αντί για την TWRP.

Εγκαθιστώντας και τα Gapps αποκτάμε και τον GEL Launcher, ο οποίος προσωπικά με έχει βολέψει. Να θυμίσω επίσης ότι το CM "φτιάχνει" όλες τις λεπτομέρεις που με ενοχλούν στο stock Android για τις οποίες είχα "γκρινιάξει".

  • cyanogenmod-11-p2
  • cyanogenmod-11-p3

Download CyanogenMod 11 M1

Download 4.4 KitKat Gapps

Σχετικό Link

aByte