Google I/O, πώς η Google θα κατακτήσει τον κόσμο: Android One

Google I/O Android One

Κατά το Google I/O μάθαμε ότι υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες Android συσκευών, αλλά όπως ειπώθηκε την Google την ενδιαφέρουν "και τα επόμενα 5 δισεκατομμύρια χρήστών που θα αποκτήσει".

Πώς θα τα καταφέρει να το κάνει αυτό; Με το Android One.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε σαφές ότι πολλοί ακόμα χρήστες σε αναπτυσσόμενες χώρες χρησιμοποιούν feature phones.

Σε αυτή την μερίδα χρηστών στοχεύει το Android One, το οποίο αποτελεί το νέο πρόγραμμα συσκευών της εταιρείας και θα παρέχει αξιόλογες βάσεις hardware (a.k.a. συσκευές).

Google I/O Android One

Οι συσκευές "Android One" θα τρέχουν καθαρό Android, και θα τους δίνονται αναβαθμίσεις απευθείας από την Google όπως στα Nexus και στα Play Devices.

Google I/O Android One

Ενδεικτικά δώθηκε ένα παράδειγμα μίας συσκευής 4,5in, με FM Radio, Dual Sim και δυνατότητα επέκτασης μνήμης με MicroSD με τιμή κάτω των 100$ (~70 ευρώ).

Google I/O Android One

Ήδη τρεις κατασκευαστές συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Spice, Miromax και Karbonn) και η Ινδία θα είναι η πρώτη χώρα που θα δει τέτοιες συσκευές.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Android One είναι το πρόγραμμα "Nexus" για αναπτυσσόμενες χώρες. Να τολμήσω να υποθέσω ότι το πρόγραμμα Silver το οποίο ακούγαμε, είναι το Android One, και δεν επηρεάζεται η σειρά Nexus; Μένει να το δούμε!

Google I/O Android One

aByte