Google I/O, παρουσιάστηκε το Google Fit

Google I/O Google Fit

Η Google σήμερα -στα πλαίσια του Google IO- προέβει σε μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση, όπου, αν και αναμενόμενη, μας προκάλεσε μόνο θετικά συναισθήματα με την επιβεβαίωση της.

Ανακοινώθηκε η δημιουργία της πλατφόρμας Google Fit η οποία θα επιτρέπει να συλλέγονται τα δεδομένα από wearables και τα διάφορα συμβατά fitness accessories που χρησιμοποιούμε.

Οι developers θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το SDK που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες και θα τους επιτρέπει να ενσωματώνουν στην εφαρμογή τους τα δεδομένα του χρήστη από τα υπόλοιπα applications που υπάρχουν στην πλατφόρμα.

Google I/O Google Fit

Δυστυχώς δεν ανακοινώθηκε από την Google κάποιο δικό της application, που θα μπορούσε να λειτουργεί σαν Hub οπότε από εδώ και πέρα ελπίζουμε στους λοιπούς developers για να δουμε κάτι τέτοιο. (Είτε ίσως αργότερα από την Google, άμα κάνει κάποια κίνηση αντίστοιχη με την περσινή: Την διάθεση της standalone εφαρμογής των Google Play Game Services ένα μήνα μετά.)

Σε επίπεδο συνεργασιών που ανακοίνωσε σήμερα, είδαμε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου τόσο σε hardware όσο σε software.

Google I/O Google Fit Brands

Γενικά ήταν μια πολύ καλή κίνηση από την Google και μακάρι να μπει και πιο δυναμικά στον χώρο της υγείας και όχι μόνο της γυμναστικής/fitness.

Υπάρχει κίνδυνος για ενδεχομένη αποτυχία όπως του Google Health; Μάλλον όχι, μιας και ο κόσμος πλέον έχει συνηθίσει την ιδέα του Health/Fintness στο κινητό του.

Google I/O Google Fit

Πηγή εικόνων

aByte