Ψηφίστε το Android Smartphone της χρονιάς (2η φάση)

Best Android Smartphone 2013

Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας για το καλύτερο Smartphone του 2013 έφτασε στο τέλος της, με πολλά ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Οι νικητές της πρώτης φάσης λοιπόν, συναγωνίζονται μεταξύ τους σε ακόμα "σκληρότερες μάχες" στον δεύτερο γύρο.

Ο προημιτελικός έφτασε λοιπόν στο τέλος του, με τις αναμετρήσεις να μην κρύβουν εκπλήξεις ως προς τις αναμετρήσεις μεν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαμε εκπλήξεις από τον τρόπο που ψήφισαν τα μέλη.

 

Google Nexus 4 vs HTC One S

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία περιελάμβανε το Google Nexus 4 και το HTC One, με τη συσκευή της LG να επικρατεί πολύ εύκολα και να προκρίνεται στον ημιτελικό όπου θα "ανταμώσει" με τη φετινή συσκευή της Google, το Nexus 5.

 

Google Nexus 5 vs Samsung Galaxy S4

Το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό, με κοντινές αποστάσεις στην ψηφοφορία αλλά τελικά εξελίχθηκε σε παρωδία. Η ψηφοφορία διεκόπη το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου καθώς παρατηρήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν αθέμιτα μέσα για την αύξηση των ψήφων του Samsung Galaxy S4, κατά εκατοντάδες μάλιστα, φτάνοντας τη συγκεκριμένη αναμέτρηση πάνω από τις 900 ψήφους, την ώρα που όλες οι υπόλοιπες δεν ξεπέρασαν η κάθε μια τις 350!

Αφήστε με λοιπόν να σας εξηγήσω τι έγινε, και τι αποφάσεις πάρθηκαν ώστε να εξασφαλιστεί το ακέραιο της ψηφοφορίας.

Ξεκινόντας από την πρώτη φάση της ψηφοφορίας, όπου το το S4 κέρδισε πανηγυρικά το Z1 μας είχαν μπει υποψίες ότι κάτι παράξενο συμβαίνει. Ο λόγος ήταν ότι μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών "τύχαινε" το S4 να παίρνει 30-40 ψήφους, χωρίς το Z1 να πάρει ούτε μία.

Παρ' όλα αυτά, δεδομένου ότι δεν είχαμε κάτι "απτό" ανακηρήξαμε το S4 νικητή, με την δέσμευση όμως να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στην επόμενη φάση, και να παρακολουθούμε στενότερα την εξέλιξή της.

Όλα ξεκίνησαν ομαλά, με την κατανομή των ψήφων να γίνεται με "λογικό" τρόπο. Και όταν λέω "λογικό" εννοώ (1) οι χρήστες γενικά να ψηφίζουν σε όλα τα ζευγάρια, (2) η κατανομή των ψήφων στον χρόνο να είναι λογική, και (3) η αύξηση των ψήφων ανά ζευγάρι να είναι με λογικό τρόπο (και όχι +100 ψήφοι σε μία συσκευή, χωρίς η άλλη να πάρει ούτε μία.)

Μέχρι που την δεύτερη μέρα, αρχίσαμε να βλέπουμε κάποιον να ψηφίζει μόνο στο ζευγάρι Nexus 5 vs S4, (μόνο το S4, το οποίο μέχρι τότε ήταν "πίσω" ~80 ψήφους), και σε διάστημα λίγων λεπτών το S4 να παίρνει περίπου +100 ψήφους. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε και αργότερα, με εκατοντάδες ψήφους στο S4 σε διάστημα λίγων λεπτών, κάτι αντίστοιχο του οποίου δεν είχε παρατηρηθεί σε κανένα άλλο ζευγάρι.

Αμέσως όλα τα μέλη της ομάδας συζητήσαμε για το τι έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε 2 επιλογές:

Ή να κάνουμε τα στραβά μάτια, ή να παγώσουμε την ψηφοφορία στο "ύποπτο" ζευγάρι και να κρατήσουμε τις τελευταίες "valid" ψήφους, πριν αρχίσει η νoθεία.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η δεύτερη επιλογή.

Είναι κρίμα σε μία ψηφοφορία από την οποία θα μπορούσαν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, κάποιο fanboy/troll να την σαμποτάρει.

Θεωρούμε ότι διασφαλίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ακεραιότητα της ψηφοφορίας, και ελπίζουμε ο φίλος που ψήφισε 100άδες φορές το S4 να βρει κάτι καλύτερο και πιο παραγωγικό να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του.

 

Samsung Galaxy S4 Mini vs HTC One

Το HTC One αφού ξεπέρασε το LG Optimus G αναμετρήθηκε με το Samsung Galaxy S4 Mini το οποίο απέσπασε αρκετές ψήφους, όχι όμως τόσες ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο του HTC One. 

 

Samsung Galaxy S4 Zoom vs LG G2

Ο "εμφύλιος" των Νοτιοκορεατών. Το "καμερόφωνο" της Samsung αναμετρήθηκε με το G2 και η ναυαρχίδα της LG επικράτησε πολύ εύκολα, παίρνοντας την πρόκριση για τον ημιτελικό που θα αναμετρηθεί με το HTC One σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι.

 

To "πανόραμα" της διοργάνωσης

aByte